ΕΑΒ: Υπέγραψε συμβάσεις 233,9 εκ. δολαρίων με τη Lockheed Martin για εργασίες συμπαραγωγής F-16

ΕΑΒ: Υπέγραψε συμβάσεις 233,9 εκ. δολαρίων με τη Lockheed Martin για εργασίες συμπαραγωγής F-16

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. υπέγραψε με την Lockheed Martin Aeronautics δύο συμβάσεις συνολικής αξίας €118,6 εκατ. οι οποίες αφορούν εργασίες συμπαραγωγής μαχητικών F-16 για τρίτους πελάτες της Lockheed Martin

Συμβάσεις 233,9 εκ. δολαρίων υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ Α.Ε.) με την Lockheed Martin Aeronautics για εργασίες συμπαραγωγής μαχητικών αεροσκαφών F-16 αλλά και για την αναβάθμιση των F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο Viper.

Αναλυτικά η ΕΑΒ υπέγραψε δύο συμβάσεις συνολικής αξίας 118,6 εκ. ευρώ, οι οποίες αφορούν εργασίες συμπαραγωγής μαχητικών F-16 για τρίτους πελάτες της Lockheed Martin, καθώς και τη σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο Viper αξίας 97,5 εκ. $.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΑΒ, τα προγράμματα αυτά αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη της Lockheed Martin Aero στην ΕΑΒ για την άριστη ποιότητα, την αξιοπιστία και την συνέπειά της, ενώ καθιστούν την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΕΑΒ συναρμολογεί/κατασκευάζει το 30% των αεροσκαφών F-16 για την διεθνή αγορά ενώ για κάποια τμήματα είναι μοναδικός υποκατασκευαστής της Lockheed Martin Aero.

Η αναβάθμιση 83 αεροσκαφών F-16 σε Viper αποτελεί για την ΕΑΒ ένα μοναδικό έργο σε τεχνολογικό επίπεδο, το οποίο θα επιτρέψει στην εταιρεία να διεκδικήσει ανάλογα προγράμματα στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία τα τελειότερα F-16 παγκοσμίως, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΑΒ βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, έχοντας πετύχει μέσα στο 2021 την ανάκαμψή της και την κερδοφόρο πλέον πορεία της. Με τις συνεχείς προσλήψεις προσωπικού (σήμερα αριθμεί 1.650 εργαζόμενους και μέχρι τα μέσα του 2022 θα έχει 2.000 άτομα), με την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων (κατασκευή UAV, μικροδορυφόροι, πολιτικός τομέας), με την αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών της και την τεχνολογική της υπεροχή, καθίσταται σημαντικός παράγοντας για την οικονομία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ