Όμιλος ΕΛΠΕ: Παρέδωσε τρεις πλήρως προσβάσιμες Παιδικές Χαρές, για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Όμιλος ΕΛΠΕ: Παρέδωσε τρεις πλήρως προσβάσιμες Παιδικές Χαρές, για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Τρεις πλήρως εξοπλισμένες παιδικές χαρές, παρέδωσε ο Όμιλος ΕΛΠΕ, την Τρίτη, στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των Παιδικών Χαρών, έγιναν με βασικό μέλημα την προσβασιμότητα και την ασφαλή χρήση τους, κυρίως από παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, με την αξιοποίηση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί άλλη μια στοχευμένη πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΠΕ για τη βελτίωση των υποδομών στις τοπικές κοινωνίες, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων για την Επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Οι τρεις νέες παιδικές χαρές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με τα πιο αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφάλειας των οργάνων, του εξοπλισμού ασφάλειας και της εγκατάστασής τους, ενώ στο σύνολό τους έχουν λάβει πιστοποίηση συμμόρφωσης με τα ισχύοντα πρότυπα.

Προάγουν το δημιουργικό και βιωματικό παιχνίδι, με έμφαση στην πλήρη προσβασιμότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δημιουργώντας χώρους διάδρασης και από κοινού παιχνιδιού για όλα τα παιδιά, με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

Παράλληλα, κατά την δημιουργία τους αξιοποιήθηκαν τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως τα ηλιακά φωτιστικά που εκμηδενίζουν το κόστος λειτουργίας για τους Δήμους, λειτουργώντας ως μια μόνιμη υπενθύμιση της ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την ενεργειακή μετάβαση.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν δίνουν νέα πνοή στις περιοχές, ως σύγχρονοι χώροι φιλοξενίας και συμπεριληπτικότητας για παιδιά και γονείς της ευρύτερης περιοχής κάθε Δήμου.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Γιάννης Παπαθανασίου, επεσήμανε: «Ο Όμιλος ΕΛΠΕ δηλώνει συνεχώς παρών όπου απαιτείται, με δράσεις που συμβάλουν στη διαρκή βελτίωση των συνθηκών στις τοπικές κοινωνίες. Η παράδοση σύγχρονων, άρτιων και πλήρως προσβάσιμων παιδικών χαρών σε τρεις γειτονικούς με τις εγκαταστάσεις μας Δήμους, είναι μία από την πληθώρα των δράσεων του Ομίλου που αποδεικνύουν στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ενδιαφερόμαστε για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στις περιοχές όπου βρίσκεται η καρδιά των δραστηριοτήτων μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ικανοποίησή μας είναι διπλή, επειδή η προσφορά μας απευθύνεται στα πιο πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρίας “Ελληνικά Πετρέλαια” για τη δημιουργία παιδικών χάρων προσβάσιμων από ΑμεΑ, έχει τεράστια σημασία για την Επιτροπή. Και αυτό διότι από την πρώτη στιγμή ζητούμενο για εμάς ήταν να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα αφήνουν μία σημαντική παρακαταθήκη, όχι μόνο σε υποδομές αλλά κυρίως σε νοοτροπίες και στάσεις. Η υλοποίηση λοιπόν δράσεων που αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό ευπαθών ομάδων, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, έχει τεράστια σημασία. Αφαιρούν εμπόδια από τη ζωή ανθρώπων, διευκολύνοντάς τους να ενταχθούν στο σύνολο και να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Ήταν από τις δράσεις των οποίων η υλοποίηση μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην εταιρεία για την ευαισθησία που έδειξε υποστηρίζοντάς την.»

Παιδική Χαρά Δήμου Ασπροπύργου

Η νέα παιδική χαρά βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 47 και δημιουργήθηκε σε χώρο αντίστοιχης παλαιάς εγκατάστασης, σε έκταση 420 τ.μ. Περιλαμβάνει 7 νέα όργανα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και τον συνοδευτικό εξοπλισμό (* παγκάκια, χλοοτάπητας, ηλιακά φωτιστικά, κάδοι απορριμμάτων με φωτοβολταϊκό σύστημα και βρύση ειδικού σχεδιασμού για ΑΜΕΑ).

Παιδική Χαρά Δήμου Ελευσίνας

Δημιουργήθηκε σε τμήμα υπάρχουσας παιδικής χαράς που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 108. Διαθέτει 6 σύγχρονα όργανα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και όλο το συνοδευτικό εξοπλισμό.

Παιδική Χαρά Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Δημιουργήθηκε σε αδιαμόρφωτο ελεύθερο χώρο και βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δαβάκη και Ελευθερίου Βενιζέλου. Καταλαμβάνει έκταση 300 τ.μ., με 5 σύγχρονα όργανα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και όλο το συνοδευτικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ