Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για δημοσιεύματα: Δεν εμπλεκόμαστε σε επιχειρηματικές διενέξεις

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για δημοσιεύματα: Δεν εμπλεκόμαστε σε επιχειρηματικές διενέξεις

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα (τα οποία δεν κατονομάζει), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ασκεί τα καθήκοντά της «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πάντοτε με αρτιότητα και πληρότητα».

Όπως σημειώνει, εξετάζει όλες τις καταγγελίες, που αφορούν στη χρηματιστηριακή αγορά, με την αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, που απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος, εντός των χρονικών ορίων της νομοθεσίας, με αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων της.

«Πλην όμως, είναι αυτονόητο και θα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή, δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και πολύ περισσότερο δεν χειραγωγείται από αυτές όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων της», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι προφανώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρεται στην υπόθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τα όσα περίεργα συμβαίνουν και για τα οποία καθυστερεί να αποφανθεί παρά το ότι έχει εδώ και μήνες πλούσιο υλικό στη διάθεσή της, κάτι που επίσης μπορεί να συνιστά κατά κάποιους «χειραγώγηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ