Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ και ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ για τις κινητοποιήσεις

Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ και ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ για τις κινητοποιήσεις

 

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει εδώ και πολλούς μήνες επισημάνει τα προβλήματα στον κλάδο της ενέργειας που οδήγησαν στις υπέρογκες αυξήσεις, που περνούν στα τιμολόγια ρεύματος 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ- ΔEΗ, κ. Γιώργο Αδαμίδη, είχε σήμερα, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς , στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔEΗ για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του αγώνα της ενάντια στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, απευθύνοντας πρόσκληση για συστράτευση προς τη ΓΣΕΒΕΕ και για την συμμετοχή των εκπροσώπων της σε κοινή συνέντευξη τύπου στις 15 Οκτωβρίου 2021 , ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ/ΔEΗ στο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔEΗ χαρακτήρισε την απόφαση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔEΗ, με τη μη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου ως καταστροφική και έκανε λόγο για αιφνιδιασμό από την πλευρά της Διοίκησης της εταιρείας και ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει εξελιχθεί η όλη διαδικασία δημιουργεί ερωτηματικά. Εκτενής ήταν η αναφορά τους σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της αύξησης του κόστους της ενέργειας το επόμενο διάστημα, αλλά και το ζήτημα της απολιγνητοποίησης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα σήμερα έχει το ακριβότερο κόστος ενέργειας στην ΕΕ. Όπως είπε, «είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει μια ξέφρενη αύξηση των τιμολογίων, την οποία μόνο μια επιχείρηση με δημόσιο χαρακτήρα θα μπορούσε να συγκρατήσει».

Παράλληλα, εξέφρασε και την ανησυχία του για την τύχη μελλοντικά του ποσοστού που θα απομείνει στο ΤΑΙΠΕΔ , μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας . «Ο αγώνας μας δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα. Έχει στόχο την διάσωση της ΔEΗ και του δημοσίου χαρακτήρα της και για το λόγο αυτό ζητούμε τη συστράτευση των φορέων της αγοράς, των καταναλωτικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει εδώ και πολλούς μήνες επισημάνει τα προβλήματα στον κλάδο της ενέργειας που οδήγησαν στις υπέρογκες αυξήσεις, που περνούν στα τιμολόγια ρεύματος, με σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τα νοικοκυριά και τις οποίες έχει αναδείξει και με μελέτες που πραγματοποίησε το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ.

«Η ΓΣΕΒΕΕ τάσσεται υπέρ της προσπάθειας της ΓΕΝΟΠ/ΔEΗ που έχει σαν στόχο να μην απομειωθεί η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εταιρεία . Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που παραχωρούν δημόσια αγαθά όπως η ενέργεια και το νερό. Η αύξησή του μετοχικού κεφαλαίου της ΔEΗ με ταυτόχρονη απαγόρευση συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμούμε ότι μόνο προβλήματα δημιουργεί στην ίδια την εταιρεία και κατ’ επέκταση στη αγορά της ενέργειας και στις μικρές επιχειρήσεις που εμείς εκπροσωπούμε .

Συστρατευόμαστε στον αγώνα σας για να μην χαθεί το «Δ» της ΔEΗ» δήλωσε ο κ. Καββαθάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης, από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ παρών ήταν και ο Β’ Αναπληρωτής Γραμματέας, κ. Αντώνης Αναγνώστου, ενώ από τη πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ τα επιστημονικά στελέχη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, κ.κ. Λεωνίδας Βατικώτης και Σταμάτης Βαρδαρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ