ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΣΦΑ: Μία φιλόδοξη συνεργασία με πολλές προοπτικές

 ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΣΦΑ: Μία φιλόδοξη συνεργασία με πολλές προοπτικές

Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας μεταξύ της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, κας Maria Rita Galli και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα

Η εποικοδομητική συνεργασία του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και της Εταιρείας Διανομής αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας μεταξύ της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, κας Maria Rita Galli και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπακούρας επισήμανε έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της εταιρείας που είναι η διασφάλιση της αδιάλειπτης και ασφαλούς διανομής του φυσικού αερίου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, κα. Maria Rita Galli με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ συζήτησαν επί σειράς θεμάτων αναφορικά με τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων μεταφοράς και διανομής.
Το επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν οι ευκαιρίες και προοπτικές που αναδύονται για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο διαχειριστών. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η προοπτική ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων αερίων όπως η ανάμιξη βιομεθανίου με φυσικό αέριο. Απώτερο στόχο αμφότερων αποτελεί η ασφάλεια εφοδιασμού και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες και τους τελικούς καταναλωτές.
Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη για διεύρυνση της συνεργασίας στην διενέργεια ασκήσεων ετοιμότητας, μέσω συνδυαστικών σεναρίων με κλιμακούμενη ένταση συμβάντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γενικευμένη κρίση στο δίκτυο. Προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού ανταπόκρισης των εμπλεκομένων δομών των δύο διαχειριστών με γνώμονα την ασφάλεια και η βελτιστοποίηση του συντονισμού με τις Αρχές και τους συναρμόδιους φορείς.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, επισημάνθηκε ότι κοινή επιδίωξη αποτελεί η προαγωγή της βιωσιμότητας των δικτύων υπό το πρίσμα των στόχων που έχουν τεθεί στον ενεργειακό οδικό χάρτη 2030- 2050.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ