Σταϊκούρας στο ΕΕΑ: Θα συνεχισθεί η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

 Σταϊκούρας στο ΕΕΑ: Θα συνεχισθεί η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας


Ο υπουργός Οικονομικών άφησε "παράθυρο" βελτίωσης των μέτρων σε ένδυση και υπόδηση

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να είναι δίπλα στους μικρομεσαίους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απευθυνόμενος στα μέλη του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, μίλησε για την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και κυρίως των κλάδων του λιανεμπορίου και του τουρισμού, καθώς έχουν πληγεί βαρύτατα από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης εστίασε στην πρόταση που έχει καταθέσει το ΕΕΑ για διαγραφή οφειλών και αποπληρωμή των υπόλοιπων υποχρεώσεων σε δόσεις. «Η ύφεση που έφερε η πανδημία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το επιχειρείν και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, προμηθευτές, είναι αδύνατο να αποπληρωθούν από ανθρώπους που για πολύ μεγάλο διάστημα δεν είχαν έσοδα από την εργασία τους. Ήδη το ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε τα 242 δισ. ευρώ και συνεχώς αυξάνεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΕΑ, μίλησε για τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έκανε λόγο για επέκταση του προγράμματος εστίασης και σε άλλους κλάδους, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων εστίασης που θα στηριχθεί από το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, άφησε "παράθυρο" βελτίωσης των μέτρων για ένδυση και υπόδηση, δεσμεύθηκε για περαιτέρω στήριξη των επαγγελματιών των Σχολών Οδηγών μέσω της Επιστρεπτέας 7, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, και για το θέμα της μείωσης ενοικίων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δει για πόσο μπορεί να το αντέξει.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κρίση λόγω του πανδημίας είναι βαθιά και το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο, όπως και το χρέος. Παράλληλα όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και συνολικά για την πορεία της οικονομίας. Οι λόγοι είναι ότι δεν πλήττεται όλο το κομμάτι της κοινωνίας, αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις κατά 21 δισ. ευρώ -κάτι που όπως εκτίμησε θα βοηθήσει στο άμεσο μέλλον για την τόνωση της κατανάλωσης-, προέβλεψε ότι ο τουρισμός θα έχει καλύτερη πορεία από πέρσι και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ