Υπεγράφη η συμφωνία για υδατοδρόμιο στην Ιεράπετρα Κρήτης

Υπεγράφη η συμφωνία για υδατοδρόμιο στην Ιεράπετρα Κρήτης

Υπεγράφη η Σύμβαση παροχής Υπηρεσιών για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ιεράπετρας, μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσης Εταιρειών «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ.κ Τάσου Γκόβα και Νικόλαου Χαραλάμπους.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει: α)την εκπόνηση του Τεχνικού φακέλου του Υδατοδρομίου Ιεράπετρας(Εγχειρίδια, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Χάρτες, Τοπογραφικά Διαγράμματα, νομιμοποιητικά έγγραφα–δικαιολογητικά, κ.λ.π) β) διενεργεί τις αυτοψίες- επιθεωρήσεις στο λιμάνι Ιεράπετρας για την χωροθέτηση του Υδατοδρομίου, γ) διεκπεραιώνει τις διαδικασίες σε όλα τα στάδια ελέγχων, από τις αρμόδιες Δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μετά την υπογραφή της Σύμβασης ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ