Πρόστιμο – μαμούθ κατά της H&M

Πρόστιμο – μαμούθ κατά της H&M

Πρόστιμο 35,3 εκατ. ευρώ επέβαλε στην αλυσίδα ρούχων H&M η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Γερμανίας, μετά τη διαπίστωση πως η εταιρεία εφάρμοζε τεχνικές παρακολούθησης των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το πόρισμα της αρχής, η H&M διατηρούσε εκτεταμένα αρχεία σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την καθημερινότητα και την κατάσταση της υγείας εκατοντάδων εργαζομένων που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νυρεμβέργη.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι προϊστάμενοι της εταιρείας συγκέντρωναν σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία προσωπικά δεδομένα εργαζομένων που αφορούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, την κατάσταση της υγείας τους, τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονταν και χρησιμοποιούνταν στην αξιολόγηση του προσωπικού. Η εταιρεία έχει αποδεχθεί τα ευρήματα της έρευνας και έχει δηλώσει πως θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται στην Ευρώπη για παραβιάσεις των διατάξεων του κανονισμού GDPR για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στη πρώτη θέση βρίσκεται το πρόστιμο ύψους 50 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει στην Google η αρχή προστασίας δεδομένων της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ