Η Cenergy Holdings εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο

Η Cenergy Holdings εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο

Η Συμμαχία αυτή στοχεύει σε μιαφιλόδοξη ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου έως το 2030

Η Cenergy Holdings υπέγραψε τη διακήρυξη της Clean Hydrogen Alliance - Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη σε ευθυγράμμιση με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ.

Καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, οι εταιρείες της Cenergy Holdings πρωτοστατούν στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, για τη μεταφορά υδρογόνου μέσω υφιστάμενων ή νέων ενεργειακών δικτύων, αναπτύσσοντας την τεχνολογία και νέα προϊόντα που μπορούν να φέρουν πιο κοντά την πραγματοποίηση ενός μέλλοντος με καθαρή ενέργεια απαλλαγμένη από άνθρακα.

Η Συμμαχία αυτή στοχεύει σε μια φιλόδοξη ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου έως το 2030, συνδέοντας την παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πηγές, τη ζήτηση της βιομηχανίας, τις μεταφορές και άλλους κλάδους, καθώς και τη μεταφορά και διανομή υδρογόνου. Με τη συμμαχία, η ΕΕ επιδιώκει να οικοδομήσει την παγκόσμια ηγετική θέση της σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να υποστηρίξει τη δέσμευσή της να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ