Ερχεται η ρύθμιση οφειλών της ΔΕΗ: Τι θα ισχύει

Ερχεται η ρύθμιση οφειλών της ΔΕΗ: Τι θα ισχύει

Σήμερα στην ισχύουσα ρύθμιση οι δόσεις είναι έως 24 και η προκαταβολή είναι στο 40% 

Ρύθμιση για οφειλές προς τη ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης δίνοντας στοιχεία για τη ρύθμιση δεν θα περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις ωστόσο θα έχει χαμηλότερη προκαταβολή. Θα πρόκειται για πάγια ρύθμιση και θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με μέριμνα και για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο internet με φυσική παρουσία στο κατάστημα

Σήμερα στην ισχύουσα ρύθμιση οι δόσεις είναι έως 24 και η προκαταβολή είναι στο 40%

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης θα υπάρχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο τόσο για τις δόσεις όσο και για την προκαταβολή, ενώ οι πελάτες θα μπορούν και μέσα από το site της ΔΕΗ να δουν με παραδείγματα ποια ρύθμιση τους συμφέρει.

Αποκάλυψε ότι θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, ενώ θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων. Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις. «Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕΗ είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕΗ ακούμε την κοινή γνώμη» σχολίασε ο υπουργός.

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε προς τους οφειλέτες της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή τα χρέη μεγαλοοφειλετών. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το κράτος δεν θα χαριστεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, η οποία είναι γύρω στους 60.000 και χρωστούν τα μισά χρήματα από τα χρέη προς την επιχείρηση και όπως φαίνεται μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

Επίσης, ισχύουν οι ειδικές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οικιακούς πελάτες με άτοκες δόσεις έως 50% του μηνιαίου λογαριασμού που προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ