Έκτακτη συνέλευση για νέο ξεκίνημα της ΔΕΗ

Έκτακτη συνέλευση για νέο ξεκίνημα της ΔΕΗ

Νέα διοίκηση θα εκλέξει την ερχόμενη Πέμπτη η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που συγκαλείται εκτάκτως για αυτό τον σκοπό.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το υπερταμείο προτείνει τον Γιώργο Στάσση, ο οποίος έχει πολυετή θητεία στην ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετική επεξήγηση ενόψει της συνέλευσης της 22ας Αυγούστου, ο κ. Γεώργιος Στάσσης εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε επικεφαλής της Εnel Green Power υπεύθυνος για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής έως το 2015. Από το 2016 έως το 2019 κατείχε τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου στη Εnel Romania SrL. τη μεγαλύτερη εταιρία ενέργειας στη Ρουμανία. Διαθέτει περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στη αγορά της ενέργειας και έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου ενέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. O κ. Στάσσης έχει πτυχίοΠολιτικού Μηχανικού καιμεταπτυχιακές σπουδές σε Management in Construction και Δομοστατική από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει Executive Courses στο Harvard Business School και Elis Academy.

Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 5 Μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα οι κ. κ.: Ανδριώτης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Χρήστος, Σταθάκης Λάζαρος, Τοπαλής Φραγκίσκος, Φούντη Μαρία. Για την εξυπηρέτηση της ομαλής λειτουργίας της Επιχείρησης οι υποβληθείσες παραιτήσεις, θα ενεργοποιηθούν την προηγούμενη της διεξαγωγής της προσεχούς Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για την εκλογή Διευθύνοντος Συμβούλου και Μελών του Δ.Σ., η οποία έχει συγκληθεί για τις 22.8.2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ