Πρεμιέρα για τους διαγωνισμούς για την παραχώρηση των λιμανιών

Πρεμιέρα για τους διαγωνισμούς για την παραχώρηση των λιμανιών

Κομβικό ρόλο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ ενέχει η αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμένων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Οι δύο διαγωνισμοί αναμένεται να «τρέξουν» παράλληλα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να συμμετάσχουν και στους δύο αν βέβαια το επιθυμούν.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνει ήδη όπως φαίνεται από δημόσιες δηλώσεις, το ενδιαφέρον εξ Αμερικής, δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή αναμένεται να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ρόλο στα ενεργειακά αναμένεται να «παίξει» και το λιμάνι της Καβάλας, καθώς στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι να αξιοποιήσει το σχεδόν υπό εξάντληση υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου της Νοτίου Καβάλας ως υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου.

Βέβαια, εκτός από τα δύο αυτά λιμάνια το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην παραχώρηση δραστηριοτήτων στα 10 λιμάνια που ελέγχει (Αλεξανδρούπολη - Βόλος - Ελευσίνα - Ηγουμενίτσα -Ηράκλειο - Καβάλα - Κέρκυρα - Λαύριο - Πάτρα- Ραφήνα) και όχι στην πώληση των Οργανισμών Λιμένων, όπως έγινε στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Σε δεύτερη φάση εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν τα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Βόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ