Interamerican: Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων

Interamerican: Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων

Αύξηση κατά 1,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2018 κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Interamerican, τα οποία ανήλθαν στα 353,9 εκατ. ευρώ, έναντι 347,2 εκατ. ευρώ το 2017. Οι ασφαλίσεις υγείας παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη καθώς ενισχύθηκαν κατά 5,2% φτάνοντας τα 105,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ.

«Εκτιμώντας το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει στη ζωή των πολιτών η ραγδαία εξάπλωση και ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, κτίζουμε μεθοδικά και με προσοχή την INTERAMERICAN που θα μπορεί να είναι ακόμη πιο κοντά στον πελάτη της, μέσα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του» επεσήμανε ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος,

Πέρυσι η Interamerican πέρυσι πέτυχε επαναλαμβανόμενη κερδοφορία προ φόρων 22 εκατ. ευρώ, που προέρχεται κυρίως από λειτουργικά αποτελέσματα,η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Interamerican διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ανερχόμενη στα 353,9 εκατ. ευρώ σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, με αύξηση 1,9% έναντι του 2017 (347,2 εκατ.). Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της αγοράς, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΑΕΕ, επιτεύχθηκε αύξηση 1,8%.

Ειδικότερα για την Interamerican, το αποτέλεσμα της παραγωγής ήταν αυξημένο κατά 5,2% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των Γενικών ασφαλίσεων, που έφθασαν στα 197,1 εκατ. ευρώ (187,3 εκατ. κατά το 2017) και των ασφαλίσεων Υγείας κατά 5%, στα 105,5 εκατ. (100,5 εκατ. κατά το 2017). Η παραγωγή στις ασφαλίσεις Ζωής έφθασε στα 51,4 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 13,6% (59,4 εκατ. κατά το 2017). Στο σύνολο των ασφαλίστρων της αγοράς -πάντοτε σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΑΕΕ- η Interamericanπαρουσιάζει μερίδιο 11,9% στις ασφαλίσεις Ζημιών, συμπεριλαμβανομένων των ετησίως ανανεούμενων ασφαλίσεων Υγείας και 5,4% στις ασφαλίσεις Ζωής, με το ενιαίο μερίδιο αγοράς για την εταιρεία στο 8,9%.

Την περσινή χρονιά οι πληρωμές και αποζημιώσεις ανήλθαν στα 237,3 εκατ. ευρώ σε 418.056 περιπτώσεις, με ταχύτερη διεκπεραίωση και αμελητέο ποσοστό παραπόνων. Είναι χαρακτηριστικό της παρεχόμενης εξυπηρέτησης ότι, με συνυπολογισμό των 479.856 περιστατικών που διαχειρίστηκε η εταιρεία στους τομείς Βοήθειας, καθημερινά κατά το 2018 -κατά μέσο όρο- 2.460 πελάτες και δικαιούχοι γίνονταν απολήπτες πληρωμής/αποζημίωσης ή υπηρεσίας από την άμεση ιατρική ή την οδική βοήθεια της εταιρείας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο

Με την προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης, η Interamerican προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίου για τον μετασχηματισμό της. Το πλάνο προβλέπει σταδιακή οργανωτική αναδιάρθρωση: αλλαγή δομής, εισαγωγή νέου τρόπου εργασίας (lean, agile) και μεθοδολογιών για ανάπτυξη καινοτομίας (accelerator), που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού.

Η εταιρεία, με συνολικές επενδύσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη τριετία, θα συνεχίσει περαιτέρω να επενδύει στην ανάπτυξη ιδιόκτητων υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας. Ακόμη, η Interamerican θα συνεχίσει να επενδύει σε συστήματα και εφαρμογές ψηφιοποίησης και καινοτομίας (διαχείρισης δεδομένων, ανάδειξης νέων ιδεών κ.λπ.), σε ευέλικτα συστήματα προϊόντων εξατομικευμένης προσέγγισης αναγκών - στο πρότυπο του συστήματος υγείας «bewell», σε συνεργασίες και υπηρεσίες για τον πελάτη και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τη βελτίωση εργαζομένων και συνεργατών.

Η εταιρική στρατηγική είναι εστιασμένη στον πελάτη, ενώ ο σχεδιασμός αναφέρεται ακόμη στα βασικά πεδία του νέου τρόπου εργασίας, της αναλυτικής σκέψης, των καινοτόμων λύσεων και της απόλυτης ψηφιοποίησης. «Στοχεύουμε στην εξέλιξη του οργανισμού μας σε ένα “ζωντανό σύστημα”, με χαρακτηριστικά την απλότητα, την ταχύτητα και την προσαρμοστικότητα. Δημιουργούμε ένα νέο, δυναμικό επιχειρηματικό μοντέλο, ανοικτό σε αλλαγές, με την προσδοκία της υψηλής απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ανταπόκρισης στις επιθυμίες των πελατών μας. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος, με βάση την οργανική κερδοφορία που διατηρούμε εδώ και αρκετά χρόνια, αποδίδοντας μέρισμα στους μετόχους και αξία στους πελάτες, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, την ευρύτερη κοινωνία και την εθνική οικονομία» τόνισε ο κ. Καντώρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ