Saudia: Πτήσεις προς Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα ο επίσημος αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας. Με ποιες πόλεις θα συνδέει το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Saudia: Πτήσεις προς Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Κάτι παραπάνω από τρία χρόνια πήρε στην διοίκηση της Saudia να πάρει την απόφαση επιστροφής στην Ελλάδα. Η εταιρεία η οποία είχε ανοίξει γραφεία στο κέντρο της Αθήνας το 2016 και τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε "Ημέρες Καριέρας" για αεροσυνοδούς στην χώρα μας, επανασυνδέει και αεροπορικά Ελλάδα και Σαουδική Αραβία με τα αεροπλάνα της μετά από 11 χρόνια. 

Σύμφωνα με μέσα της Σαουδικής Αραβίας από 5 Ιουνίου η Saudia ξεκινάει πτήσεις με Airbus A320 από Ριάντ προς Αθήνα, τέσσερις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή). Σύμφωνα με πληροφορίες αργότερα μέσα στον χρόνο η σύνδεση που θα πραγματοποιεί η αεροπορική με την Αθήνα θα γίνεται με την Τζέντα.

Στόχος της νέας σύνδεσης είναι να καλυφθεί τόσο η αυξημένη ζήτηση στα συγκεκριμένα δρομολόγια τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και για τους επιβάτες που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής στην χώρα μας. Για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν η Αθήνα είναι ο ένας από τους δύο νέους προορισμούς που προστέθηκαν (ο άλλος είναι το Μαρακές στο Μαρόκο από το αεροδρόμιο της Τζέντα) στο δίκτυο της εταιρείας.

Το 2018 η Saudia μετέφερε πάνω από 34 εκατομμύρια επιβάτες σε περίπου 100 προορισμούς, τόσο διεθνείς όσο και τοπικούς. Διαθέτει στόλο 160 αεροσκαφών των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας είναι κάτω από 5 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ