Έργο στην Ισπανία για την Intracom Telecom

Έργο στην Ισπανία για την Intracom Telecom

Η Ιntracom Telecom ανακοίνωσε την προμήθεια της πλατφόρμας Υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi στα μέλη της Ένωσης Τοπικών Φορέων Τηλεπικοινωνιών (AOTEC) της Ισπανίας.

Χάρη στην πλατφόρμα τα μέλη της ένωσης θα επιτύχουν κεντρική διαχείριση των διάσπαρτων Wi-Fi δικτύων τους, ανεξάρτητα από τον πάροχο πρόσβασης, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και περιαγωγή στους συνδρομητές τους στην Ισπανία.

Στην πρώτη φάση του έργου, τρεις πάροχοι-μέλη της AOTEC κάνουν ήδη χρήση της πλατφόρμας που βασίζεται στις τεχνολογίες Software Defined Networking (SDN) και Network Functions Virtualization (NFV), όντας πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU.

Πλέον, τα μέλη της Ένωσης μπορούν να επεκτείνουν δραστικά την περιοχή κάλυψής τους χρησιμοποιώντας σημεία πρόσβασης άλλων συνεργαζόμενων παρόχων, χωρίς ωστόσο να απαιτούνται οποιεσδήποτε αλλαγές στην υπάρχουσα υποδομή τους.

Ταυτόχρονα, είναι σε θέση να παραμείνουν εμπορικά και λειτουργικά ανεξάρτητοι, καθώς και να διαφοροποιούνται μεταξύ τους, με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Επιπλέον, εκτός από τη δυνατότητα να δημιουργούν νέες πηγές εσόδων από τους δικούς τους συνδρομητές ή τους συνδρομητές περιαγωγής, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να εξυπηρετούν δήμους, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο υλοποίησης Έξυπνων Πόλεων. Η πλατφόρμα Υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi της εταιρείας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και υλοποιήσει ποικίλες καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες προσφέρονται με ασφάλεια μέσω Cloud, ως Platform-as-a-Service υπηρεσία.

«Η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τους τοπικούς παρόχους - εταιρείες που συνεχώς επενδύουν για τη βελτίωση των δικτύων τους. Συγκεκριμένα, ο τηλεπικοινωνιακός τομέας επενδύει περισσότερα από 766 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή της ευρυζωνικότητας με οπτικές ίνες και πλέον προχωράμε με δίκτυα Wi-Fi στις πόλεις και κωμοπόλεις όπου δραστηριοποιούμαστε», εξηγεί ο πρόεδρος της AOTEC, κ. Antonio García Vidal.

«Η συνεργασία με την Intracom Telecom μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα εργαλείο κατάλληλο για την επέκταση των υπηρεσιών mobility που προσφέρουμε στους πελάτες μας, παρέχοντάς τους νέα πλεονεκτήματα, τα οποία καθιστούν την AOTEC ακόμα πιο ανταγωνιστική στην αγορά», συνεχίζει.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για ενιαία και συνεχόμενη Wi-Fi πρόσβαση σε ευρύτερους κοινόχρηστους χώρους, μια πρόκληση που τονίστηκε και από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως Intracom Telecom, έπειτα από το αίτημα της AOTEC, ανταποκριθήκαμε σε αυτή την πρόκληση προσφέροντας την πλατφόρμα Υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φορείς της AOTEC να επωφεληθούν πλήρως από κάθε σημείο πρόσβασης Wi-Fi στο «μέγα» δίκτυό τους, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του εξοπλισμού.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το έργο και προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε και να εξυπηρετήσουμε όλα τα μέλη της AOTEC», δήλωσε ο κ. Σωτήρης Γ. Μπίθας, Διευθυντής Μάρκετινγκ του τμήματος Τηλεπικοινωνιακού Λογισμικού της Intracom Telecom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ