Επόμενος σταθμός η γραμμή 4 του μετρό

Επόμενος σταθμός η γραμμή 4 του μετρό

Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο της νέας γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, αξίας 1,8 δισ. ευρώ.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή στον υφιστάμενο προγραμματισμό, οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ προκειμένου να μη χαθεί χρόνος το Ελεγκτικό Συνέδριο θα γνωμοδοτήσει επί της σύμβασης για τις πρόδρομες εργασίες. Πρόκειται για έργο ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Οι μνηστήρες που διεκδικούν την κατασκευή της πρώτης φάσης «Αλσος Βεΐκου-Γουδί» είναι η ΤΕΡΝΑ σε σύμπραξη με τη γαλλική Vinci, η κοινοπραξία της ελληνο-κυπριακής J&P Αβαξ με την Ghella και την Alstom, καθώς και η Ακτωρ με τις Ansaldo και Hitachi Rail Italy.

Το νωρίτερο έως το καλοκαίρι θα γίνει η ανακήρυξη του αναδόχου με πρώτιστο στόχο να πέσουν οι υπογραφές ως το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Αλσους Βεΐκου - Γουδί περιλαμβάνει 15 σταθμούς (Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί) και 12,8 χλμ. σήραγγας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ