Γενναίες παροχές στους εργαζόμενους της Καρέλια

Γενναίες παροχές στους εργαζόμενους της Καρέλια

Αυξημένο είναι το πακέτο των παροχών ύψους 3,2 εκατ. ευρώ που  θα διανεμηθεί στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας.

Στο καθιερωμένο ετήσιο μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας ανακοίνωσε τις σχετικές λεπτομέρεις που περιλαμβάνουν επίσης δωρεές σε ιδρύματα και δωρεές που ανεβάζουν το συνολικό ύψος των παροχών σε 3,7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η εταιρεία θα δώσει στους εργαζόμενους:

Επίδομα για το εορταστικό τραπέζι: 220 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο

Επίδομα παρουσίας για κάθε εργαζόμενο, που δεν έλειψε ημέρα από την εργασία του: 900 ευρώ. Το επίδομα αυτό έλαβαν πέρυσι το 84% των εργαζομένων.

- Για εργαζόμενους με παιδιά, σε ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ: 1.500 ευρώ

- Για παιδιά που πέρασαν φέτος σε ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ επιπλέον 500 ευρώ και δώρο ένας φορητός υπολογιστής Apple

- Για εργαζόμενους με αποδοχές έως 2.500 ευρώ, έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ

- Για εργαζόμενους με αποδοχές 1.700 ευρώ και κάτω επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 600 ευρώ

- Για εργαζόμενους με αποδοχές έως 1.200 ευρώ και με 2 ανήλικα τέκνα και άνω έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

- Επιπλέον των παραπάνω και με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας, κάθε εργαζόμενος θα λάβει 1.300 ευρώ


Οι παροχές αυτές είναι καθαρές και συνολικά ανέρχονται σε 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ τις κρατήσεις και τις λοιπές επιβαρύνσεις θα τις καλύψει η εταιρεία.

Ο Ανδ. Καρέλιας ανακοίνωσε επίσης πως η εταιρεία θα διαθέσει ποσό ύψους 550.000 ευρώ στα εξής ιδρύματα:

1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Καλαμάτας 100.000 ευρώ

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας 50.000 ευρώ

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Μεσσηνίας 60.000 ευρώ

Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Μεσσηνίας 50.000 ευρώ

Νοσοκομείο Καλαμάτας 75.000 ευρώ

Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας 75.000 ευρώ

Χαμόγελο του Παιδιού 150.000 ευρώ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Καρέλια τόνισε στην ομιλία του σχετικά με θέματα που αφορούν τον κλάδο της καπνοβιομηχανίας πως "δυστυχώς όσα λέγαμε εδώ και χρόνια για το λαθρεμπόριο επιβεβαιώθηκαν. Μιλούσαμε για τον κίνδυνο από την συνεχή αύξηση της φορολογίας και από την εφαρμογή του ελάχιστου φόρου, που δημιούργησαν δυσκολίες τόσο στις εταιρείες και στα δίκτυα διανομής, όσο και απώλειες στα έσοδα του Δημοσίου” είπε ο Ανδ. Καρέλιας, ενώ για τις προσπάθειες καταπολέμησης είπε: “Έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση στις κυβερνήσεις, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών ότι η φορολογία έχει φτάσει στα΄ορια της. Κάποιες χώρες προχωρούν σε νέες αυξήσεις, αλλά βλέπουμε πως ο ρυθμός αύξησης έχει μειωθεί. Από την άλλη πλευρά γίνονται πολλές προσπάθειες, ώστε να παταχθεί το λαθρεμπόριο. Αυτό φυσικά το χαιρετίζουμε, αλλά αν δεν λυθεί το βασικό πρόβλημα της φορολόγησης, όποιες επιτυχίες θα είναι πρόσκαιρες και παροδικές".

"Ελπίζουμε η οικονομία να βελτιωθεί, το θέμα της ανεργίας να λυθεί και να ενισχυθεί η απασχόληση, αλλά και η φορολόγηση να μειωθεί σιγά σιγά, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση, η αποταμίευση... Θα πρέπει να βρεθεί λύση γιατί χωρίς ισχυρό τραπεζικό σύστημα καμία τράπεζα δεν μπορεί να προοδεύσει” πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ