Πάνω από ένα δισ. τα έσοδα του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα στο εννεάμηνο

Πάνω από ένα δισ. τα έσοδα του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα στο εννεάμηνο

Στο 1,02 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα στο εννεάμηνο και παρουσίασαν αύξηση 17,6% σε σύγκριση με τα 867,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων του ομίλου διαμορφώθηκε σε 221,7 εκατ. ευρώ, έναντι 215,5 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο, αυξημένη κατά 2,9%. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 59,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 105,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2017, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε κέρδη 19,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 47,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, μειωμένα κατά 59,5%.

Ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός1 διαμορφώθηκε στα 1,254 δισ. ευρώ έναντι 1,201 δισ. ευρώ στο τέλος του εξαμήνου 2018. Συγκεκριμένα τα χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του εννεάμηνου ανέρχονταν σε 549 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 1,803 δισ. ευρώ.

Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 830,3 εκατ. ευρώ.

Στις επιμέρους δραστηριότητες: στον τομέα των κατασκευών, το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου παραμένει στο υψηλό επίπεδο των περίπου 1,201 δισ. ευρώ διατηρώντας τις προοπτικές υγιούς κατασκευαστικής δραστηριότητας και υψηλών ταμειακών ροών στην επόμενη περίοδο.

Ο κατασκευαστικός τζίρος για τρίτους διαμορφώθηκε σε 700 εκατ. ευρώ έναντι 679 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2017.

Στον τομέα του real estate, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε κέρδος 3,1 εκατ. σε επίπεδο κερδών προ φόρων και τόκων (λειτουργικό αποτέλεσμα προ χρηματοοικονομικών - ΕΒΙΤ)1.

Στον τομέα των Παραχωρήσεων, δεδομένης πλέον της ενσωμάτωσης του τομέα σχεδόν στο σύνολό του με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης, τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων1 διαμορφώθηκαν σε κέρδη 14,2 εκατ. ευρώ, έναντι 3,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επισημαίνεται ότι στον κλάδο των Παραχωρήσεων, ο Όμιλος έχει πλέον αναλάβει ένα ικανό χαρτοφυλάκιο τριών μεγάλων οδικών έργων, στα δύο εκ των οποίων (Nέα Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) αύξησε ήδη σημαντικά την συμμετοχή του στο προηγούμενο διάστημα (το τρίτο έργο αφορά τη συμμετοχή του Ομίλου στην Ολυμπία Οδό). Συνολικά, ο Όμιλος έχει πλέον επενδυμένα ίδια κεφάλαια περίπου 230 εκατ. ευρώ στα εν λόγω τρία έργα.

Στον τομέα της ενέργειας από θερμικές και ανανεώσιμες πηγές, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους για τον Όμιλο πριν τα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 18,6 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 9,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ