Σε δύο εβδομάδες κρίνεται το μέλλον της Forthnet

Σε δύο εβδομάδες κρίνεται το μέλλον της Forthnet

Μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές (Antenna, Vodafone και Wind) θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τις δεσμευτικές προσφορές για την Forthnet.

Υπενθυμίζεται ότι ο προγραμματισμός που είχε γίνει και ο οποίος προέβλεπε την υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου δεν επιτεύχθηκε και πλέον έλαβε παράταση μερικών εβδομάδων.

Τώρα, η νέα ημερομηνία υποβολής των προσφορών για την απόκτηση του 32,4% των μετοχών Forthnet, κυριότητας των δανειστριών τραπεζών, είναι η Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

Παράγοντες εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία θα σηματοδοτήσει το τέλος της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 2011, όταν η Wind για πρώτη φορά πλησίασε τη Forthnet για εξαγορά.

Η 12η Οκτωβρίου 2018, θα είναι το τέλος της επίσημης διαδικασίας πώλησης του 32,4% των μετοχών Forthnet που απέκτησαν οι συστημικές τράπεζες, η οποία ξεκίνησε πριν από 11 μήνες από τη Nomura.

Η εισηγμένη εταιρία βαρύνεται με υποχρεώσεις από την προ της κρίσης εποχή, που σήμερα φθάνουν τα 325 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα οι πιστώτριες τράπεζες (Alpha, ETE, Πειραιώς, Αττικής), κεφαλαιοποίησαν υποχρεώσεις (70 εκατ. ευρώ) της επιχείρησης.

Ο Όμιλος αριθμεί 952.000 συνδρομές λιανικής, εξυπηρετεί 672.000 μοναδικά νοικοκυριά, 556.000 συνδρομητές broadband & 396.000 συνδρομητές Pay-TV λιανικής. Σε επίπεδο Ομίλου, η ζήτηση και η συνδρομητική βάση στη λιανική συνεχίζουν να επηρεάζονται από την υπερφορολόγηση του κλάδου και την χαμηλή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ