Μεγάλες συμφωνίες στο on line gaming προ των πυλών

Η ΟΠΑΠ εξαγοράζει την STOIXIMAN και ο ΟΤΕ συμπράττει με την Ιντραλότ

Μεγάλες συμφωνίες στο on line gaming προ των πυλών

Νέες επιχειρηματικές συμφωνίες φέρνει το νέο νομοσχέδιο για το Online τυχερά παιχνίδια που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά από το 2020. Δύο από αυτά τα μεγάλα deals που έρχονται, είναι η κοινοπραξία ΟΤΕ-Ιντραλότ για απόκτηση νέας μόνιμης άδειας στην αγορά του online και η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της stoiximan από τον ΟΠΑΠ. Για τον ΟΤΕ η επέκταση στα τυχερά παιχνίδια είναι στρατηγική, καθώς η εταιρεία πλέον προσδιορίζεται ως όμιλος τεχνολογίας και αναζητά διαρκώς νέες αγορές εκτός των τηλεπικοινωνιών που να έχουν προοπτική ανάπτυξης.

Η σύμπραξη του ΟΤΕ που έχει τη ρευστότητα και το Cosmote tv με την Ιντραλότ που έχει τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο, και παρουσία σε 52 χώρες δίνει σημαντικές δυνατότητες στη νέα κοινή τους εταιρεία. O ΟΠΑΠ, που όπως λέγεται απέκτησε το μερίδιο Μπόμπολα στην εταιρεία Stoiximan, και συζητά με τους άλλους μετόχους της, αποκτώντας την εταιρεία εξασφαλίζει πρόσβαση στην αγορά on line όπου το μερίδιο της Stoiximan είναι 40%. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια αρχική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί η οριστική της δομή. Για τη Stoiximan πάλι ο ΟΠΑΠ έχει σημαντικά πλεονεκτήματα,( εκτός από τη ρευστότητά του) όπως ότι μπορεί να της δώσει πρόσβαση στην αγορά των RNG παιχνιδιών ( φρουτάκια online) που «κλείνουν» για όλους τους άλλους. Κι αυτό γιατί μπορεί ο νέος νόμος που είναι σε διαβούλευση να μη δίνει άδειες για φρουτάκια online (RNG games) όμως ο ΟΠΑΠ, θεωρεί ότι ήδη έχει, με την απόφαση της ΕΕΕΠ του 2014 που του δίνει το δικαίωμα να έχει τα vlts και στο διαδίκτυο... Tην απόφαση αυτή απέκτησε χωρίς τίμημα, και γι αυτό οι καταγγελίες για κρατική ενίσχυση ήδη ετοιμάζονται...

Ομως ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγάλος κερδισμένος του νέου νόμου... γιατί αν τα καταφέρει να του τον περάσει αυτή η κυβέρνηση πριν τις εκλογές, αποκτά μια νέα αγορά στο διαδίκτυο, που σήμερα παρουσιάζει κέρδη 35-40 εκ. το χρόνο, μέχρι το 2030 χωρίς να έχει πληρώσει τίποτα....Μεγάλος χαμένος του νέου νόμου είναι η πλειάδα των μικρών εταιρειών, καθώς το υψηλό κόστος της άδειας (4-5 εκ. για 5 χρόνια, το υψηλότερο στην Ευρώπη) δείχνει ότι μόνο μεγάλες εταιρείες θα μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο στα Online τυχερά παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ