ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά η δεύτερη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά η δεύτερη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στις Κυκλάδες για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης, καθώς ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε στην επιλογή των αναδόχων.

 

Ειδικότερα, η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ- Fulgor ΑΕ ανέλαβε την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέσουν τη Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο.

Στην Prysmian ανατέθηκε η αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων Λιβαδιού (Εύβοια)-Ανδρου και Ανδρου-Τήνου ενώ η NARI Group Corporation επελέγη ως ανάδοχος για την κατασκευή Υποσταθμού 150 KV στη Νάξο.

Η Β' φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, κλείνει τον βρόχο μεταξύ Πάρου, Νάξου και Μυκόνου και όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ θωρακίζει την αξιοπιστία και την σταθερότητα ηλεκτροδότησης των νησιών αυτών εφόσον εξασφαλίζεται διπλή τροφοδότηση, περιορίζοντας δραστικά την εξάρτησή τους από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής (ΑΣΠ).

«Η έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περάτωση του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του β' εξαμήνου του 2019. Αντανακλά δε την σταθερή δέσμευση του ΑΔΜΗΕ για επιτάχυνση όλων των projects που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα» τονίζει ο Διαχειριστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ