Επανέρχονται οι Κινέζοι στην Εθνική Ασφαλιστική

Επανέρχονται οι Κινέζοι στην Εθνική Ασφαλιστική

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τα data rooms για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, στα οποία πρόσβαση δύο κινεζικοί όμιλοι έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου.

 


Μετά το ναυάγιο της πώλησής της στην αμερικανικο-ολλανδική κοινοπραξία Calamos-Εxin έναντι 718 εκατ. ευρώ, τόσο η Fosun Investment όσο και η Gonbao Ιnvestment, δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα υποψήφιος στον προηγούμενο διαγωνισμό, «έχουν επιστρέψει για το νέο διαγωνισμό πώλησης», όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times, επικαλούμενοι καλά πληροφορημένες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας είχε επιβεβαιώσει την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να επαναπροσεγγίσει τους Κινέζους μνηστήρες. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελέχους της Fosun στο πρακτορείο Bloomberg, με τις οποίες ο κινεζικός κολοσσός διαβεβαίωνε ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική και προτίθεται να καταθέσει νέα προσφορά, εάν ανοίξει και πάλι η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι προς πώληση τίθεται το 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% θα παραμείνει στον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας.