Ποιος θα «σώσει» τα παγωτά Δωδώνη

Νέα κρούση για αναζήτηση επενδυτών

Ποιος θα «σώσει» τα παγωτά Δωδώνη


Σε αναζήτηση αγοραστή, ακούγεται ότι βρίσκεται εκ νέου, η εταιρεία Παγωτά Δωδώνη.

Μέχρι στιγμής, και παρά τις κρούσεις που έχουν γίνει σε εν δυνάμει ενδιαφερόμενους επενδυτές όχι μόνο από τον χώρο της βιομηχανίας, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Από την πλευρά της εταιρείας, τηρείται σιγή ιχθύος.

Η προσπάθεια εξυγίανσης μετρά τουλάχιστον δύο χρόνια, με το ζήτημα των δανειακών υποχρεώσεων να αποτελεί σημαντικό σημείο ως προς την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της δραστηριότητας, με την εταιρεία να εμφανίζεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού, ώστε να καταστεί βιώσιμος και εξυπηρετήσιμος.

Σημειώνεται πως πέρυσι το καλοκαίρι, είχε γίνει γνωστό πως τα συνδεόμενα με τις Goldman Sachs και Deutsche Bank private equity funds, που αγόρασαν από την Εθνική την NBGI Private Equity η οποία κατείχε το 90% της Παγωτά Δωδώνη, ελέγχουν την εταιρεία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο τζίρος το 2015 υποχώρησε κατά 9,1% στα 9,3 εκατ. από 10,24 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφηκε διεύρυνση ζημιών μετά από φόρους στα 3,2 εκατ. από 2,27 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα των νέων ζημιών είναι η αρνητική καθαρή θέση να διευρυνθεί στα 4 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής να υπογράφει με θέμα έμφασης λόγω της αναγκαιότητας αύξησης κεφαλαίου (σ.σ. συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 48 του 2190/1920).

Όσον αφορά στις υποχρεώσεις, στο τέλος της χρήσης 2015 ανέρχονταν συνολικά στα 28,585 εκατ. ευρώ από 26,9 εκατ. ευρώ το 2014, με τις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις να έχουν διαμορφωθεί στις 21/12/2015 στα 8,422 εκατ. ευρώ από 6,763 εκατ. ευρώ το 2014.