Mάχη κατασκευαστικών για το γήπεδο της ΑΕΚ

Λήγει στις 10 Ιανουαρίου η παράταση

Mάχη κατασκευαστικών για το γήπεδο της ΑΕΚ

 

Στις 10 Γενάρη εκπνέει η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε - μετά από αίτημα των κατασκευαστικών Ομίλων - για την υποβολή των σφραγισμένων προσφορών για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογιμού 65 κατ ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι η J&P ABAΞ , η ΤΕΡΝΑ, ο Άκτωρ, η Μέτκα και οι εταιρίες EDEKA και ERMONASSA.

Ο ανάδοχος αναμένεται να αναδειχτεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στόχος είναι η κατασκευή του γηπέδου να έχει ολοκληρωθεί μέχρ το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με την άδεια, το γήπεδο της ΑΕΚ θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 29,1 στρεμμάτων. Tο κτίριο του γηπέδου θα έχει κάλυψη 13.230 τετραγωνικά μέτρα, έκταση 29.505 τετραγωνικά και μέγιστο ύψος 20,30 μέτρα (4 όροφοι). Επίσης θα περιλαμβάνει ακόμα 14.313 τ.μ. υπογείων χώρων (180 θέσεις στάθμευσης). Στην άδεια δόμησης περιλαμβάνεται και η άδεια για την κοπή 53 δέντρων από το Aλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς επετράπη η «θυσία» περίπου έξι στρεμμάτων για το γήπεδο και τη διάνοιξη δρόμου περιμετρικά αυτού.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση 56 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι ζητούσαν να «παγώσουν» προσωρινά τα έργα κατασκευής του γηπέδου του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά», μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει.

Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι από την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου, θα επέλθει επιδείνωση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, λόγω της θυσίας της κοπής δένδρων.

Οι Σύμβουλοι του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ 347/2017 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους όλους ισχυρισμούς των κατοίκων, αναφέροντας ότι «ο ισχύον χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει την ανακατασκευή του γηπέδου και επομένως είναι υποχρεωτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ