Τώρα και... μοσχάρια Νιτσιάκος

Επεκτείνει τις δραστηριότητές της η εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της με το κοτόπουλο

Τώρα και... μοσχάρια Νιτσιάκος

Είναι από τους ισχυρούς παίκτες στην αγορά του λευκού κρέατος και ο πρώτος που έφερε στην χώρα μας το λεγόμενο μαύρο κοτόπουλο, το οποίο είναι γαλλική ράτσα και η εκτροφή του γίνεται σε ελάχιστες χώρες παγκοσµίως.

Ο λόγος για την εταιρεία Νιτσιάκος, η οποία ετοιμάζεται να μπει και στο μοσχαρίσιο κρέας, προχωρώντας στη δημιουργία φάρμας πάχυνσης και μονάδας επεξεργασίας - τυποποίησης κρέατος, η οποία εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τα μεγέθη και τη θέση του ομίλου στην αγορά.
Η νέα μονάδα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2018 και το μοσχαρίσιο κρέας Νιτσιάκος στα ράφια αλυσίδων σουπερμάρκετ και καταστημάτων περί τα τέλη της ίδιας χρονιάς. Σήμερα το μερίδιο της Νιτσιάκος στο σύνολο της παραγωγής του κοτόπουλου ανέρχεται στο 30% στην εγχώρια αγορά και το 40% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από την πώληση ζωοτροφών (παραγωγικών ζώων και ζώων συντροφιάς). Η βελτίωση της οικονομικής θέσης της Νιτσιάκος αποδίδεται στις υψηλές πωλήσεις που εμφανίζει η δραστηριότητα της παραγωγής των pet food στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και αυτή των λοιπών λευκών κρεάτων (γαλοπούλα, κουνέλι) στην οποία εισήλθε από το 2010.
Στην τριετία 2014-2016 η «Νιτσιάκος» υλοποίησε επενδυτικό πλάνο ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η εταιρεία λάνσαρε στην ελληνική αγορά το Μαύρο Κοτόπουλο της Αλσατίας, το οποίο αποκλειστικά διατέθηκε πρώτα στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ προσφάτως τοπποθετήθκε στα ράφια των σουπερμάρκετ My Market και Σκλαβενίτης.
Τα προϊόντα «Νιτσιάκος» διατίθενται στις περισσότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ ανά την Ελλάδα και στα υποκαταστήματα της εταιρίας στις μεγάλες πόλεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κορίνθου, του Ηρακλείου και των Τρικάλων.Η έδρα της εταιρείας οι βιομηχανικές μονάδες και οι μονάδες εκτροφής ζώων βρίσκονται στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Σε μια έκταση 50 στρεμμάτων στα Ιωάννινα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 12.000 τμ, ενώ το δεύτερο εργοστάσιο της βρίσκεται στην Άρτα.
Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 600 άτομα, ενώ 180 πτηνοτρόφοι εκτρέφουν ζώα για την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ