Τι συμβαίνει με την Εθνική Ασφαλιστική – Που έχει «κολλήσει»

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις

Τι συμβαίνει με την Εθνική Ασφαλιστική – Που έχει «κολλήσει»

Το αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την Εθνική Ασφαλιστική περιμένουν από την Exin Partners που επελέγη ως αγοραστής του 75% της εταιρείας η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν και η σχετική συμφωνία για τη συναλλαγή υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2017, το deal έχει κολλήσει.

Ο λόγος είναι ότι ο φάκελος που κατατέθηκε πριν από περίπου δύο μήνες στις εποπτικές αρχές δεν ήταν ολοκληρωμένος.

Η εξέλιξη εξέθεσε τους συμβούλους Goldman Sachs και η Morgan Stanley που είχαν διαβεβαιώσει για την πληρότητα του φακέλου της Exin νομικά και οικονομικά.

Οι βασικοί μέτοχοι της Exin, οι Ελληνοαμερικανοί J. Calamos, J. Koudounis και ο M. Fairfield, βρέθηκαν τον περασμένο μήνα στην Αθήνα και σε συναντήσεις που είχαν τόσο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη όσο και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι το επόμενο διάστημα θα υποβάλουν στην εγχώρια νομισματική αρχή τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.Τοποθέτησαν δε την ολοκλήρωση της εξαγοράς για τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα στο οποίο έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές για το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου ανέρχεται σε 720 εκατ. ευρώ. Το κεφαλαιακό κέρδος για την Εθνική Τράπεζα θα προσεγγίσει τα 160 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον ενίσχυση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας θα υπάρξει και από τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού που θα εμφανίζει ο όμιλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ