Οι Άραβες θα πίνουν… Green Cola

Το νέο επενδυτικό deal της εταιρείας και η επέκταση της σε άλλες αγορές

Οι Άραβες θα πίνουν… Green Cola

Νέο deal για την επέκτασή της καταρχάς στη Σαουδική Αραβία και στη συνέχεια στην Μέση Ανατολή συνήψε η ελληνική εταιρία αναψυκτικών Green Cola με το γκρούπ Ocean Holding Group, του επιχειρηματία Mansour Al Sudais.

Η Green Cola μετρά μόλις πέντε χρόνια ζωής και, μετά την έξοδό της σε 22 χώρες του κόσμου, πάει και στη Σαουδική Αραβία. Για την ακρίβεια, υπέγραψε συμφωνία με τον Mansour Al Sudais, Σαουδάραβα επενδυτή, ο οποίος ανάλαβε την ανάπτυξη της εταιρείας στη Σαουδική Αραβία και στο Μπαχρέιν.

Πρόκειται για όμιλο με σημαντική κατασκευαστική δραστηριότητα (εμπορικά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες) αλλά και παρουσία στην αγορά τροφίμων και ποτών.

Η συμφωνία προβλέπει την άμεση έναρξη των εξαγωγών της Green Cola στην αραβική χώρα, ενώ υπολογίζεται ότι για την πρώτη περίοδο θα διατεθούν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας 1.000.000 κιβώτια του προϊόντος. Οπως έκανε γνωστό ο ιδρυτής της εταιρείας, Περιλής Βενιέρης, αν ανεβάσει τις πωλήσεις της σε 2.000.000 κιβώτια, τότε δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο κατασκευής παραγωγικής μονάδας εκεί.

Σήμερα, η συνολική μέση ετήσια κατανάλωση αναψυκτικών στη Σαουδική Αραβία, ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια λίτρα, με τη μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνουν τα προϊόντα τύπου Cola.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία διαθέτει παρουσία σε 22 ξένες αγορές, κυρίως στην Ευρώπη, καθώς και στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία, είτε μέσω απευθείας εξαγωγικής δραστηριότητας, είτε μέσω εμφιάλωσης με τοπικό συνεργάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ