«Σελόντα - Νηρέα»: Οχτώ επενδυτές πέρασαν στην επόμενη φάση

Τέλη Νοεμβρίου θα κληθούν να καταθέσουν τις προσφορές

«Σελόντα - Νηρέα»: Οχτώ επενδυτές πέρασαν στην επόμενη φάση

Οκτώ επενδυτές πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση των Νηρεύς και Σελόντα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δώδεκα μη δεσμευτικών προσφορών. Το γεγονός ότι περνούν στο επόμενο στάδιο οχτώ υποψήφιοι θεωρείται από τους εμπλεκόμενους θετική εξέλιξη, καθώς στην περίπτωση που υπήρχαν μόνον ένας με δύο, η διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να μην ολοκληρωνόταν ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επενδυτών βρίσκεται η Amera Capital, η οποία ελέγχει ήδη την Ανδρομέδα και το fund Diorasis το οποίο έχει εξαγοράσει μια μικρή εταιρία του κλάδου.

Μεταξύ των εταιριών που πέρασαν στην επόμενη φάση βρίσκονται επίσης η HIG Capital, ευρωπαϊκό private equity που έχει εξαγοράσει την Μαϊλλης, η Oaktree, το Duet Group, το fund Pontos Aqua και η αμερικανική Charter House. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται private equity funds και επενδυτικά σχήματα, θα έχουν πρόσβαση από τα τέλη της εβδομάδας στο vendor due diligence, που διενήργησαν τους προηγούμενους μήνες οι PriceWaterhouseCoopers (PwC) και Alvarez & Marsal (A&M).

Στόχος των τραπεζών είναι η διαδικασία του due diligence να τρέξει γρήγορα και οι δεσμευτικές προσφορές να κατατεθούν ως το τέλος του έτους. Στην πράξη, βέβαια, μένει να φανεί αν με οκτώ ενδιαφερόμενους επενδυτές μπορεί η διαδικασία να τρέξει τόσο γρήγορα.

Να σημειωθεί ότι όλα τα επενδυτικά σχήματα που περνούν στην επόμενη φάση έχουν καταθέσει προσφορές και για τις δύο εταιρείες, με χωριστές βεβαίως αποτιμήσεις.

Μετά την ενημέρωση των επενδυτών για το εάν συγκαταλέγονται στη short list, επόμενο βήμα είναι η λειτουργία του virtual data room για την παροχή στους υποψήφιους επενδυτές των απαιτούμενων στοιχείων ώστε αυτοί να προβούν στον απαραίτητο οικονομικό και νομικό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ