«Απόβαση» της TUI στην Κρήτη

Νέο ROBINSON Club στην περιοχή

«Απόβαση» της TUI στην Κρήτη

Την ένταξη στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων μίας άμεσης ξένης επένδυσης ύψους 408 εκατ. ευρώ στον τομέα του τουρισμού ενέκρινε ομόφωνα κατόπιν αξιολόγησης και εισηγήσεως από την Enterprise Greece η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα, spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας στον Δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν την αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, το επενδυτικό αυτό έργο προβλέπεται να επιφέρει μια σειρά από άμεσες και έμμεσες, θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

Παράλληλα, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η TUI

Η TUI επενδύει στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρία του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης. Ο όμιλος TUI συνεχίζει να αναπτύσσει τον τομέα Hotels & Resorts. Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.

Με την επέκταση του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου της, η TUI Group προωθεί τη μετατροπή της ως ολοκληρωμένης τουριστικής επιχείρησης που επικεντρώνεται στα δικά της ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια μπροστά.

Η ανακοίνωση της Καράτζη

Το 100% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ ΑΕ πούλησε ο εισηγμένος όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ στον τουριστικό κολοσσό TUI AG προχώρησε η εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από την ενέργεια αυτή θα ενισχυθούν περαιτέρω τα τρέχοντα και μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ.
Σημειώνεται ότι, δεδομένου ότι η θυγατρική ήταν αδρανής, δεν επηρεάζονται ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά αποτελέσματά του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ.
Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε. κατέχει έκταση γης 146.000 τ.μ. πάνω στη θάλασσα στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας Κρήτης στο νομό Λασιθίου και δραστηριοποιείται στις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού. Το πλάνο του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ προέβλεπε την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 800 κλινών και συγκρότημα με μπανγκαλόου δίπλα στη θάλασσα.
Μεταξύ άλλων ο όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ δραστηριοποιείται στην κατασκευή υλικών διχτύων περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Ξεκινώντας από μια μικρή μονάδα στην Κρήτη, εξελίχθηκε σε μια διεθνή ηγετική δύναμη με εμπορική παρουσία σε πάνω από 50 χώρες, και υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και στη Γερμανία και διαθέτει 5 εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα, και 2 στην Γερμανία, με συνολικό εμβαδόν καλυμμένης επιφάνειας παραγωγής που ξεπερνάει τα 45.000 τετραγωνικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ