Ποια είναι τα τρία επικρατέστερα σχήματα που «διεκδικούν» την Avis

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της εταιρείας

Ποια είναι τα τρία επικρατέστερα σχήματα που «διεκδικούν» την Avis

Περίπου στα 315 εκατ. ευρώ έχει τεθεί ο πήχης για την πώληση του 100% της Avis στην Ελλάδα. Σε μια εβδομάδα, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, αναμένεται – εκτός απροόπτου και αν δεν υπάρξει και νέα παράταση – θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών για την απόκτηση της  εταιρείας.

 

Η αγορά της Avis στην οποία έχει βάλει πωλητήριο η τράπεζα Πειραιώς, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει υπόθεση τριών διεκδικητών.

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι είναι η Fortis, η Worldview σε συνεργασία με την Goldman Sachs και ένα επενδυτικό σχήμα Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον ομογενή επιχειρηματία Μιχάλη Χαλικιά.

Ο τελευταίος έχει έδρα των επιχειρήσεών του το Σικάγο και μεταξύ των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνεται η Republic Bank of Chicago. Στην Ελλάδα οι δραστηριότητές του περιορίζονται στα ακίνητα, αλλά φαίνεται ότι τώρα επιδιώκεται η περαιτέρω διεύρυνσή τους.

Τα τρία προαναφερόμενα επενδυτικά σχήματα, έχουν εξουσιοδοτηθεί να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για το 100% της Avis στις 17 Ιουλίου 2017. Σημειώνεται ότι η Avis διαθέτει ήδη προσφορά ύψους 315 εκατ. ευρώ από τη σύμπραξη του Avis Group και του τουρκικού ομίλου Koc.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία το 2016 είχε έσοδα 152,5 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 76 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους ύψους 19,3 εκατ. ευρώ. Πέρυσι η εταιρεία σημείωσε υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Για φέτος αναμένεται ο ρυθμός να μειωθεί, αλλά θα είναι οπωσδήποτε θετικός, καθώς αυτό προμηνύουν οι αφίξεις αλλοδαπών, αλλά και η άνοδος της αγοράς μίσθωσης οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ