Οι μνηστήρες του Athens Ledra

Οι μνηστήρες του Athens Ledra
Ιδιαίτερα έντονο αναμένεται να είναι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον στον πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την Alpha Bank και αφορά στο κτήριο του ξενοδοχείου Athens Ledra που βρίσκεται στην οδό Συγγρού, έναντι του ποσού 48 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την διαδικασία, εάν και ο δεύτερος πλειστηριασμός της Alpha Bank για το Athens Ledra Hotel ( σ.σ ο πρώτος είχε γίνει την άνοιξη του 2015) κηρυχθεί άγονος τότε θα πρέπει εντός 60 ημερών να προκηρυχθεί νέος με το τίμημα να είναι κατά 50% μειωμένο από το αρχικό, δηλαδή να κατέβει στα 24 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που και ο τρίτος (κατά σειρά) πλειστηριασμός δεν τελεσφορήσει επιτυχώς, τότε ο τρίτος που θα γίνει θα μειώσει κατά πολύ το τίμημα προκειμένου η τράπεζα να “διώξει” το ακίνητο αλλά και να εισπράξει τα χρήματά της από τον νέο ιδιοκτήτη. Βέβαια ποσοστό 10% θα καταβληθεί για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από μέλος της οικογένειας του Ευθύβουλου Παρασκευαϊδη, συμμετέχοντας σε διεθνές επενδυτικό σχήμα, προσδοκώντας να “χτυπήσει” χαμηλά το ακίνητο και να θέσει σε επαναλειτουργία το ξενοδοχείο.

Παράλληλα με την οικογένεια Παρασκευαϊδη, να υπενθυμίσουμε ότι αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποκάλυψε στενός συνεργάτης του στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ανακαίνιση του “Μακεδονία Παλλάς”, αλλά και ο Γιάννης Ν. Δασκαλαντωνάκης συμμετέχοντας βέβαια σε διαφορετικό επενδυτικό σχήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βορειοελλαδίτης Ιβάν Σαββίδης, πάντα στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει, είχε επισημάνει ότι πρόθεση του επιχειρηματία είναι να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών city hotels σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και ενός resort hotel.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 έληξε η 30ετής σύμβαση management που είχε συνάψει η εταιρία της οικογένειας του Κύπριου επιχειρηματία Ευθύβουλου Παρασκευαϊδη με την διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott και έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Παράλληλα όμως, οι οφειλέ σε ΙΚΑ και τράπεζες ήταν υψηλές και το ακίνητο μπήκε σε διαδικασία πλειστηριασμού. Πριν από ένα χρόνο η Alpha Bank προγραμματίζει να βγάλει το ακίνητο σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης εκκίνησης τα 41,1 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως ισχυρίζονται επιχειρηματίες της αγοράς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν προσφορές κάτω από τα 48 εκατ. ευρώ περίπου, με στόχο να ο πλειστηριασμός να κηρυχθεί άγονος, να επαναληφθεί και να οδηγηθεί τελικά σε πλειστηριασμό χωρίς ελάχιστη τιμή.

Σημειώνεται ότι τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να οφείλει επιπλέον περίπου 7 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ. Οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ είχαν τεθεί σε καθεστώς ρύθμισης, αλλά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ΑΣΤΥ δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016 με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να παγώσουν και οι όποιες πληρωμές. Πριν από μερικούς μήνες, φάνηκε να βρίσκεται φως στην άκρη του τούνελ, με το ΙΚΑ να αποδεσμεύει τους λογαριασμούς της εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει εκ νέου σε πληρωμές. Όμως, λίγο αργότερα οι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν εκ νέου αυτή αφορά από μία εκ των πιστωτριών τραπεζών. Το υπόλοιπο ποσό οφείλεται στις τράπεζες, Alpha, Πειραιώς και Εθνική.

πηγή: mononews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ