Η επένδυση της Elbisco και το νέο εργοστάσιο

Νέα επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Elbisco έρχεται ολοκληρώνοντας έτσι το τριετές επενδυτικό της πλάνο συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς, η οποία θα λειτουργήσει στις αρχές του 2018.
Η λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Elbisco, αυξάνοντας την παραγωγική της δυνατότητα στη φρυγανιά κατά 40%.
Οι πρόσθετες ποσότητες παραγωγής θα κατευθυνθούν σε εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες λιανεμπορίου.
Τα επιχειρησιακά οφέλη και οι δυνατότητες που θα προκύψουν από την επένδυση θα επιτρέψουν στην Elbisco να διατηρήσει την ηγετική θέση της στην εγχώρια αγορά φρυγανιάς, να ενισχύσει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και την κερδοφορία της μέσω των εξαγωγών και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων της.
Η νέα γραμμή παραγωγής θα κατασκευαστεί στη Χαλκίδα με επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Elbisco, καθώς η εταιρεία έχει ήδη εξαντλήσει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περιθώρια δόμησης στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι, όπου λειτουργεί η υφιστάμενη γραμμή φρυγανιάς.
Οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φρυγανιάς θα συνεχίσουν στη νέα μονάδα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Η εταιρεία θα μεριμνήσει για την καθημερινή μεταφορά τους από και προς το εργοστάσιο της Χαλκίδας. Η Elbisco έχει επίσης προβλέψει ένα ειδικό πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης με πολύ ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, προκειμένου να στηρίξει όσους εργαζόμενους επιλέξουν να μη συνεχίσουν στη νέα γραμμή παραγωγής.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elbisco, κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, η Elbisco επιτυγχάνει θετικές επιδόσεις και ταυτόχρονα, θωρακίζει τη μελλοντική της ανάπτυξη μέσα από σημαντικές επενδύσεις. Σήμερα, συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες στην ελληνική και κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Η δημιουργία της νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς θα μας επιτρέψει να επιδιώξουμε ένα άλμα εξωστρέφειας, που θα δημιουργήσει πρόσθετη αξία για την εταιρεία, για τους εργαζομένους της και για την ελληνική οικονομία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Cenergy Holdings : Η Σωληνουργεία Κορίνθου αναλαμβάνει το έργο HyNet δέσμευσης και αποθήκευσης CO2
Το έργο Liverpool Bay CCS αποτελεί τη βασική υποδομή του HyNet, ενός από τα πλέον…
Ευ. Μυτιληναίος: Δεν υπάρχει βλέψη για αύξηση κεφαλαίου - Εξετάζεται η εισαγωγή της ΜΕΤΚΑ στο ΧAA
Στόχος για EBITDA 1,90 – 2,08 δισ.
Alpha Finance: Νέα τιμή στόχος για την Motor Oil στα 31,60 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση "Buy"
Εκτίμηση για πάνω από €900 εκατ. EBITDA το 2025
ΔΕΗ: Αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 18 ευρώ από τη Eurobank Equities - Σύσταση "αγορά"
Η Eurobank Equities αναμένει η ΔΕΗ να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε Ελλάδα…
Alter Ego Media: Στα 6,5 ευρώ βάζει τον πήχυ η Euroxx - Περιθώρια ανόδου 53%
Ελκυστικά μερίσματα
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη 26 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο – Στα 6,7 δισ. το ανεκτέλεστο
Αύξηση εσόδων κατά 49% και λειτουργικής κερδοφορίας (adj. EBITDA κατά 55%
IDEAL Holdings: Προχωρά σε ΑΜΚ με στόχο νέες επενδύσεις άνω των €100 εκατ. εντός 18 μηνών
Στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής της για επιτάχυνση των επενδύσεων, οργανική ανάπτυξη, συνεχή δημιουργία αξίας…
Autohellas: Ενοποιημένος κύκλος εργασιών 216 εκατ. ευρώ, με EBITDA €48,8 εκατ. με α΄ τρίμηνο
Υποχώρηση καθαρών κερδών -86,8% το α' τρίμηνο
ΔΕΗ: Σημαντική αναβάθμιση από τον οργανισμό ISS στην αξιολόγηση για θέματα ESG
Αναβάθμιση της συνολικής αξιολόγησης σε «C+» από «C»
ΔΕΗ: Αμετάβλητα τα κυμαινόμενα τιμολόγια τον Ιούνιο - Στα 14,4 λεπτά/kWh το πράσινο τιμολόγιο
Νέα σταθερά πακέτα και εκπτώσεις
Σε πορεία ανάκαμψης παγκοσμίως η κρουαζιέρα - 37,7 εκατ. επιβάτες το 2025 σύμφωνα με τη CLIA
Οι ταξιδιώτες των νέων γενεών δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία
Έντονο ενδιαφέρον από 11 επενδυτικά σχήματα για το ακίνητο «Ακτή και Camping Ποσειδίου Καλάνδρας»
Το ακίνητο βρίσκεται σε επαφή με οικιστικούς και παραθεριστικούς οικισμούς
04/06/2025 00:27
Intralot: Μείωση καθαρού δανεισμού, αύξηση διαθεσίμων
03/06/2025 19:25
Cenergy Holdings : Η Σωληνουργεία Κορίνθου αναλαμβάνει το έργο HyNet δέσμευσης και αποθήκευσης CO2
03/06/2025 16:41