Δύο κολοσσοί της τεχνολογίας δίνουν τα χέρια

Δύο κολοσσοί της τεχνολογίας δίνουν τα χέρια
Σε συμφωνία επταετούς διάρκειας προχώρησε η Apple με πολυεθνική τεχνολογίας. Ο λόγος και τι περιλαμβάνει η συμφωνία;

Η Apple και η Ericsson κατέληξαν σε συμφωνία πατέντας, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα προσφέρει στη δεύτερη ένα ποσοστό από τα έσοδα των πωλήσεων του iPhone. Η Ericsson, σύμφωνα με τοtechit.gr, δεν ανακοίνωσε τα έσοδα που θα λάβει από τη συγκεκριμένη συμφωνία επταετούς διάρκειας.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτίμηση της τράπεζας επενδύσεων ABG Sundal Collier, η Apple θα καταβάλλει στην Ericsson το 0,5% από τα συνολικά έσοδα των συσκευών iPhone και iPad.

Η διαμάχη για την πατέντα ανάμεσα σε Apple και Ericsson είχε ξεκινήσει από το 2012 και αφορά πατέντες της Ericsson που είναι απαραίτητες για την τεχνολογία LTE, όπως και για παλιότερα πρότυπα όπως το GSM και το UMTS.
Μάλιστα, το 2014 η Samsung είχε συμφωνήσει να καταβάλλει χρήματα στην Ericsson για τις συγκεκριμένες πατέντες. Απεναντίας, η Apple είχε πάει την υπόθεση με την Ericsson στα δικαστήρια τον περασμένο Ιανουάριο, ισχυριζόμενη ότι οι αμοιβές ευρεσιτεχνίας που απαιτούσε η Ericsson ήταν πολύ υψηλές.

Ως απάντηση, η Ericsson προσπάθησε να πείσει την International Trade Commission των Ηνωμένων Πολιτειών να διακόψει τις πωλήσεις του iPhone στην Αμερική.

Εντούτοις, η διαμάχη έχει λήξει πλέον και, σύμφωνα με την Ericsson, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να εργαστούν μαζί για την ανάπτυξη του προτύπου κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς (5G).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ