«Σερφάρεις» μέσω κινητού ή ταμπλέτας; Πώς να προστατευτείς από την υπερχρέωση

«Σερφάρεις» μέσω κινητού ή ταμπλέτας; Πώς να προστατευτείς από την υπερχρέωση
Όσο αυξάνεται η ταχύτητα σύνδεσης στο internet μέσω του κινητού, όσο περισσότερο και ποιοτικότερο γίνεται το περιεχόμενο που προσφέρουν οι εταιρείες –προσφάτως δόθηκε η δυνατότητα στους συνδρομητές του ΟΤΕ να βλέπουν ακόμη και συνδρομητική τηλεόραση από το κινητό τους- τόσο μεγαλώνει και ο όγκος των δεδομένων που θα «κατεβάζετε».

Και μπορεί οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να ανανεώνουν συνεχώς τα πακέτα και να σας προσφέρουν ολοένα και περισσότερα «προπληρωμένα» Mbytes, ωστόσο, ο κίνδυνος υπερχρέωσης είναι υπαρκτός ειδικά αν η κατανάλωση γίνεται και από τα τέκνα μας. Πώς λοιπόν μπορούμε να προστατευτούμε;

Η Cosmote το τελευταίο διάστημα προβάλει έντονα την υπηρεσία Cosmote My internet. Καλό είναι αν είστε συνδρομητής της συγκεκριμένης εταιρείας να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία η οποία δεν κοστίζει. Είναι μια υπηρεσία ενημέρωσης. Κάθε φορά που καταναλώνεις το 100% των δωρεάν Mbytes, θα εμφανίζεται αυτόματα στον browser ένα μήνυμα ότι τα δωρεάν Mbytes τελείωσαν. Το σερφάρισμα θα σταματάει. Και θα σου δίνονται δύο επιλογές:

1. Να επιλέξεις ένα οικονομικό πακέτο για έξτρα χρήση

2. Να σερφάρεις με χρέωση ανά Mbyte ενώ και πάλι θα ενημερώνεσαι με SMS κάθε φορά που καταναλώνεις το ποσό των 10 ευρώ.

Όποιος παραλάβει τον λογαριασμό του κινητού θα διαβάσει στις ειδοποιήσεις ότι από τις 29/06/2015, θα γίνουν μεγάλες ανατιμήσεις στη χρέωση ανά Mbyte και η τιμή θα διαμορφωθεί από τα 0,0307 ευρώ ανά Mbyte στα 0,05 ευρώ. Αυτή τη μεγάλη ανατίμηση του 62% καλό είναι να την αποφύγετε μέσα από τα πακέτα και την ενεργοποίηση του Cosmote My Internet.

H αντίστοιχη υπηρεσία στη Vodafone λέγεται «Ελέγχω την χρήση μου». Μπορεί να ενεργοποιηθεί από το smartphone ή από το tablet ή το Laptop με αποστολή γραπτού μηνύματος. Mε την υπηρεσία «Vodafone Ελέγχος Κόστους» ο συνδρομητής ενημερώνεται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο λαμβάνοντας SMS όταν καταναλώσει το 80% αλλά και το 100% των διαθέσιμων ΜΒ σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ