Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις τον Μάιο σε Κρήτη και Ρόδο

Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις τον Μάιο σε Κρήτη και Ρόδο
Βαρόμετρο για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς θα είναι η πορεία των αφίξεων στη χώρα τον Μάιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κρατήσεις για τον μήνα Μάιο στην Κρήτη κινούνται με πτώση 10%, γεγονός που προβληματίζει τους ξενοδόχους. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι μεγαλύτερες απώλειες για το νησί προέρχονται από την αγορά της Ρωσίας, με τις προβλεπόμενες αφίξεις να εμφανίζονται μειωμένες έως και 60% σε σχέση με πέρυσι.

Ο προβληματισμός των επαγγελματιών του κλάδου εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι απώλειες από τη ρωσική αγορά δεν «ισοφαρίστηκαν» μέχρι στιγμής από κρατήσεις τουριστών από την παραδοσιακή «δεξαμενή αγορών» για το νησί (Γερμανία, Σκανδιναβία κλπ).

Με τα έως τώρα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, η πορεία της τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Κρήτης, συνολικά για το 2015, εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, ο τουριστικός κόσμος της Κρήτης περιμένει με αγωνία την εξέλιξη των κρατήσεων τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του ΞΕΕ, ξενοδόχος στη Ρόδο, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Μάιος στο νησί των Ιπποτών θα κλείσει με πτώση 40%, σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για το συνολικό αποτέλεσμα που θα πετύχει η Ελλάδα φέτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ