Big deal του ομίλου Πειραιώς με τον κολοσσό Lone Star

Big deal του ομίλου Πειραιώς με τον κολοσσό Lone Star
Στη δημιουργία Εταιρίας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας στην οποία θα εισφερθεί το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει ο όμιλος προχωρά η τράπεζα Πειραιώς.

Στη νέα εταιρία αναμένεται να συμμετέχει μέσω αύξησης κεφαλαίου με μετρητά αλλά και εξαγοράς μετοχών το Private Equity Fund Lone Star. Η διαδικασία ίδρυσης της ΑΕΕΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς η οποία ευελπιστεί να εισάγει την εταιρία με ταχύτατες διαδικασίες στο Χρηματιστήριο.
Οι στόχοι της τράπεζας με τη δημιουργία της νέας ΑΕΕΑΠ είναι πολλαπλοί καθώς πρώτον αξιοποιεί τα ακίνητα που διαθέτει, δεύτερον δημιουργεί το έδαφος για άμεση αποκόμιση υπεραξιών και τρίτον επηρεάζεται θετικά ο ισολογισμός και βασικοί οικονομικοί δείκτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διαθέτει περί τα 2800 ακίνητα των οποίων η αξία είναι της τάξεως των 1,8 δις Ευρώ. Πέραν των παραπάνω ακινήτων στα αποθέματα της τράπεζας έχουν καταταγεί 1140 ακίνητα με αξία 340 εκ Ευρώ. Σημαντικό είναι το χαρτοφυλάκιο της πρώην ΑΤΕ από το οποίο αναμένεται να προκύψουν σημαντικές υπεραξίες όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποτίμησης.
Ο υποψήφιος εταίρος στη νέα ΑΕΕΑΠ της Τράπεζας Πειραιώς το Lone Star διαχειρίζεται 13 Private Equity Funds με ενεργητικό ύψους 52 δις δολαρίων. Στη διαδικασία αναμένεται να εμπλακεί και το Lone Star Capital το οποίο χρηματοδοτεί τις επενδύσεις και τις συνεργασίες του ομίλου Lone Star.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ