Η «βόμβα» στη Sistema που απειλεί να τινάξει στον αέρα την πώληση της Intracom Telecom

Η «βόμβα» στη Sistema που απειλεί να τινάξει στον αέρα την πώληση της Intracom Telecom
Η μεταβίβαση της Intracom Telecom στους επενδυτές από το Dubai όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά και καθυστερεί σημαντικά. Παρά ταύτα στην Intracom Telecom ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα η οποία όμως μπορεί να μην υπάρξει σε ότι αφορά στην υλοποίηση της συναλλαγής λόγω ... απροσδόκητων εξελίξεων στην ... Ρωσία.

Αν όμως η συναλλαγή τελικά ολοκληρωθεί καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αμέσως μετά έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί απόσχιση των δραστηριοτήτων στα Συστήματα Ασύρματης Ραδιομετάδοσης και στην ολοκλήρωση συστημάτων τηλεπικοινωνιών (integration) τα οποία θα περάσουν υπό τον έλεγχο της Ericsson.
Κατά τις ίδιες πηγές η μεταφορά αυτή θα σημάνει ταυτόχρονα και τη μετακίνηση 300 έως 350 ατόμων που εργάζονται σήμερα στην Intracom Telecom στην Ericsson Hellas. Στην Ελλάδα η Intracom Telecom απασχολεί περί τα 1200 άτομα.
Το Fpress ζήτησε από την Intracom Telecom να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και η απάντηση ήταν ότι « δεν επιβεβαιώνονται» και ότι η εταιρία «δεν γνωρίζει τίποτα για τέτοιο ζήτημα». Ωστόσο είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να προέλθει μόνο από τους μετόχους της επιχείρησης. Οι μέτοχοι όμως φαίνεται τον τελευταίο καιρό να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές εμπλοκές και ειδικά ο όμιλος Sistema και είναι άγνωστο ποιες μπορεί να είναι επιπτώσεις ακόμα και στην δεσμευτική συμφωνία που έχει υπογραφεί για την πώληση του πακέτου που ακόμα κατέχει η Ιντρακόμ Συμμετοχών σε επενδυτές με έδρα το Ντουμπάι. Και αυτό διότι οι κινήσεις που έγιναν σχετίζονται με τις ευρύτερες συμφωνίες του ομίλου Sistema με την Ericsson οι οποίες κινδυνεύουν σοβαρά να τιναχτούν στον αέρα.


Για «ξέπλυμα» χρήματος κατηγορείται το αφεντικό της Sistema


Και αυτό διότι επικρατεί αναταραχή στη Ρωσία γύρω από τον όμιλο Sistema μετά το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του, Vladimir Evtushenkov, συνελήφθη ως ύποπτος και τέθηκε υπό κατ' οίκον περιορισμό. O Evtushenkov ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος θα πρέπει να επιστρέψει χρήματα που έχει λάβει η Sistema ως μερίσματα από την πετρελαϊκή εταιρία Bashneft την οποία ελέγχεται επίσης από τον κ. Evtushenkov. Από τις 16 Σεπτεμβρίου που έχει συλληφθεί ο επιχειρηματίας τα GDR της Sistema στις διεθνείς αγορές έχουν στην κυριολεξία καταρρεύσει χάνοντας πάνω από το 60% της αξίας τους. Οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι μπροστά στην πίεση που δέχεται ο Evtushenkov θα αναγκαστεί να πουλήσει τη εταιρία τηλεπικοινωνιών MTS που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της συμφωνίας του ομίλου Sistema με την Ericsson.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ