Ο φούρνος που έφερε ανακατατάξεις στην αγορά ψωμιού

Ο φούρνος που έφερε ανακατατάξεις στην αγορά ψωμιού
Αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες φούρνων στην χώρα μας.


Πριν από την κρίση οι φούρνοι Βενέτη αριθμούσαν 50 καταστήματα εντός Αττικής, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να φτάσουν τους 80, εκ των οποίων μόνο τα 16 ανήκουν στην εταιρία ενώ τα υπόλοιπα είναι μισθωμένα μέσω franchise.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στην Αττική, αφού διαθέτει μόνο τέσσερα καταστήματα στην επαρχία και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Πάτρα και Γιάννενα.
Ο πρώτος φούρνος Βενέτη άνοιξε το 1948. Ενα τυπικό αρτοποιείο της εποχής, σε μια περιοχή που περισσότερο έμοιαζε με χωριό εκείνα τα χρόνια. Ο φούρνος, όμως, εισήγαγε σταδιακά μια σειρά από γεύσεις και ποικιλίες που ήταν διαφορετικές, στηριζόμενος πάντα στην παράδοση, την ποιότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.
Το 1972 ο Μπάμπης Βενέτης, αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης ενώ το 1975 μετέφερε τον οικογενειακό φούρνο από τη Νέα Ερυθραία στην οδό Τατοΐου. Σιγά σιγά, ο φούρνος θα γίνει σημείο αναφοράς στα Βόρεια Προάστια, για τις εξαιρετικές του γεύσεις και τα καινοτόμα του προϊόντα. Οι κάτοικοι της Κηφισιάς, αλλά και κόσμος που έρχεται από ακόμη πιο βόρεια, συνωστίζονται για να αγοράσουν τα αρτοποιήματα του Μπάμπη Βενέτη.
Το 1989 ο φούρνος Βενέτη παράγει 60 διαφορετικές ποικιλίε ψωμιού και το επόμενο βήμα είναι η επέκταση του δικτύου με τη μέθοδο του franchise. To 1994 λειτουργεί το πρώτο τέτοιο κατάστημα και το 1995 δημιουργείται η νέα μονάδα παραγωγής στη Λυκόβρυση, με χώρους παραγωγής 14.000 τ.μ. που πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας.
Το 2009 πήραν την απόφαση να βάλουν στον φούρνο καφέ, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν και νέοι τύποι καταστημάτων, όπως είναι τα Βενέτη Food Hall (μίνι εστιατόρια και καφέ).


Δείτε πόσο στοιχίζει για να ανοίξει κάποιος φούρνο Βενέτη ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ