Ποιες μεγάλες αλυσίδες ενδιαφέρονται για την εξαγορά των σούπερ μάρκετ "Λάρισα"

Ποιες μεγάλες αλυσίδες ενδιαφέρονται για την εξαγορά των σούπερ μάρκετ "Λάρισα"
Μεγάλες αλυσίδες του κλάδου όπως Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος και Μαρινόπουλος έχουν εκφράσει σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερμαρκετ Λάρισα, η οποία την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.


Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας σε ειδική εκκαθάριση έγινε δεκτή. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, αν και η κύρια δίκη για την εξέταση του αιτήματος θα γίνει, στις 14 Οκτωβρίου. Με δεδομένη την «πρωτόδικη» απόφαση, θεωρείται πιθανό ότι και στην κύρια δίκη η αίτηση υπαγωγής της λαρισινής εταιρίας, στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα θα γίνει οριστικά δεκτή.
Αυτό σημαίνει ότι για όσο χρονικό διάστημα δοθεί και όσο θα διαρκεί η εκκαθάριση της εταιρίας «παγώνουν» οι δικαστικές εκκρεμότητες.
Ετσι μέσα σε αυτό το διάστημα θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους υποψήφιους επενδυτές.
Οπως έγινε γνωστό σε πρόσφατη συνάντηση των εργαζομένων με τις τοπικές αρχέςς η αλυσίδα σούπερμάρκετ Μαρινόπουλος, έχει ήδη εξασφαλίσει δύο μεγάλα σούπερμάρκετ Λάρισα, σε Τύρναβο και Ελασόνα τα οποία θα λειτουργήσει στις αρχές Νοεμβρίου με τη μέθοδο του franchising.
Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα "Λάρισα" είχε προ ημερών συμφωνηθεί να εξαγοραστεί από την Μαρινόπουλος, συμφωνία όμως η οποία δεν προχώρησε. Ο λόγος σύμφωνα με την διοίκηση της Μαρινόπουλος, ήταν "η υπαναχώρηση των μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Λάρισα εκ των συμφωνηθέντων όρων του υπογεγραμμένου προσυμφώνου μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών".
Να σημειωθεί ότι το δίκτυο των σούπερμάρκετ Λάρισα απποτελείται από 42 καταστήματα, τα οποία απασχολούν 400 εργαζομένους (οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 14 ενώ οι οφειλές της αλυσίδας ανέρχονται στα 35,5 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ