Στο Χρηματιστήριο μπαίνει η "Μέγας Γύρος"

Στο Χρηματιστήριο μπαίνει η "Μέγας Γύρος"
Την είσοδο της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου επιχειρεί η εταιρία "Ελληνικός Γύρος".


Πρόκειται για μία μονάδα "παρασκευής κρεατοσκευασμάτων, όπου φτιάχνεται ο πιο νόστιμος γύρος, τα ασύγκριτα σουβλάκια και τα εκλεκτότερα προϊόντα κρέατος που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά", σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας.
Ηδη, έχει υπογραφεί «σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλου έκδοσης» μεταξύ της εταιρείας και της χρηματιστηριακής Beta και βρίσκεται σε εξέλιξη ο νομικός και ο οικονομικός έλεγχος. Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εντός του μήνα.
Να σημειωθεί ότι η εταιρία, η οποία ανήκει στον επιχειρηματία Ν. Νίκα, διαθέτει εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο Αττικής, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων κρέατος και είναι από τα πιο εργονομικά στην Ελλάδα. Τα 5000 m2 των εγκαταστάσεων βρίσκονται όλα σε ένα επίπεδο ώστε να αποφεύγονται οι διασταυρώσεις (crossings) του προϊόντος και του προσωπικού, καθώς και οι άσκοπες κινήσεις που δημιουργούν κινδύνους για την επιμόλυνση του κρέατος. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται αποκλειστικά τεμάχια κρέατος από σπάλα και πανσέτα, ενώ το βάρος τους μπορεί να ποικίλει από 7 έως 120 κιλά για να καλύπτει όλες τις ανάγκες των σημείων πώλησης. Ειδικά για το γύρο κοτόπουλο Μέγας Γύρος χρησιμοποιείται κρέας από μπούτι και φιλέτο, και το βάρος του μπορεί να φτάσει τα 60 κιλά.
Πρόσφατα η εταιρία, δημιούργησε παραγωγική μονάδα επεξεργασίας κρέατος στις ΗΠΑ.
Στόχος της εταιρείας είναι η παρουσία και η εδραίωσή της στις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, πέρυσι συστάθηκε θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Megas Yeeros Llc, στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή και διάθεση προϊόντων κρέατος τον Ιούλιο.
Η Megas Yeeros Llc έχει προβεί στην ενοικίαση στεγασμένου χώρου 2.000 τ.μ., ο οποίος αναμορφώθηκε –ανακατασκευάστηκε ριζικά, έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις για την λειτουργία ενός σύγχρονου εργοστασίου. Η διάθεση των προϊόντων, περί τους 5.000 τόνους ετησίως, θα γίνεται σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε 17,8 εκατ. ο τζίρος και 610 χιλ. τα κέρδη

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, πέρυσι, σε ενοποιημένο επίπεδο, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 17,756 εκατ. ευρώ από 17,139 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2012 και το καθαρό κέρδος ανήλθε στα 511.114 ευρώ από 610.222 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ