Η Νokia "απέλυε για να προσλάβει με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ"

Η Νokia "απέλυε για να προσλάβει με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ"
Μέχρι και την ημερομηνία διενέργειας της κυβερνητικής φιέστας για την αναγγελία της μεγάλης επένδυσης που πρόκειται να κάνει η Νokia στην Ελλάδα, ο σημαντικός κολοσσός μείωνε συνεχώς το προσωπικό του όπως προκύπτει από τις καταγγελίες των εργαζομένων. Μετά την κυβερνητική φιέστα προαναγγέλθηκαν 150 προσλήψεις οι οποίες όμως χρηματοδοτούνται και με λεφτά του ΟΑΕΔ.

Όπως καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Nokia «το περίφημο “success story” που κινείται γύρω από μία επένδυση της Nokia στην Ελλάδα αφορά μέχρι τώρα περίπου 80 (δεν ξέρουμε κανένα πλάνο για το πότε και αν θα γίνουν 150) νέες θέσεις εργασίας, αρκετές από αυτές επιδοτούμενες.
Αναρωτιόμαστε αν ανάμεσα στις πομπώδεις δηλώσεις περί “success story” η ελληνική κυβέρνηση πήρε εγγυήσεις από την διοίκηση της NSN ότι δε θα γίνουν (βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον) άλλες απολύσεις πέρα από τις 43 απολύσεις συναδέλφων που έχουν γίνει από το καλοκαίρι του 2012 (14) μέχρι και το τέλος του 2013 (29) και που οι εδώ εργαζόμενοι είχαμε αγωνιστεί για να αποτρέψουμε.
Αναρωτιόμαστε αν η ελληνική κυβέρνηση πήρε εγγυήσεις ότι δε θα γίνουν άλλες περικοπές σε επιδόματα όπως αυτά των παιδικών σταθμών, μηνιαίων κουπονιών εργαζομένων και των κουπονιών κατά την περίοδο άδειας λοχείας των συναδελφισσών, που έγιναν το 201”.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων «αναρωτιόμαστε γιατί η κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο ο Υπ. Εργασίας, δε φρόντισε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της εταιρίας, παρά μόνο επέλεξε να συμμετάσχει στα επικοινωνιακά «εγκαίνια» ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που λειτουργεί πλήρως από το 2007 και έχει γνωρίσει και μέρες που απασχολούσε υψηλότερο αριθμό εργαζομένων απ’ ότι σήμερα που απασχολεί κάτω από 700».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ