Αφήνει τα παγωτά η Unilever – Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας

Αφήνει τα παγωτά η Unilever – Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας

Σε διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού και στην περικοπή 7.500 θέσεων εργασιών, αναμένεται να προχωρήσει η Unilever.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το τμήμα παγωτού, που φιλοξενεί επωνυμίες όπως οι Wall’s, Magnum και Ben & Jerry’s, θα τα πήγαινε καλύτερα ως αυτόνομη επιχείρηση. Πέρυσι παρήγαγε έσοδα 7,9 δισ. ευρώ.

Η τελική απόφαση για το πώς θα χωριστεί η επιχείρηση δεν είχε ληφθεί, είπε η Unilever , αλλά πρόσθεσε ότι «η διάσπαση είναι η πιο πιθανή οδός διαχωρισμού» και ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Τα τελευταία χρόνια, η Unilever, η εισηγμένη στο Λονδίνο, δέχεται πιέσεις από τον ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz να εξορθολογίσει την τεράστια εταιρεία, η οποία παράγει επίσης σαπούνια Marmite, Hellmann’s, Dove και προϊόντα καθαρισμού όπως Domestos και Cif.

Ο διαχωρισμός της επιχείρησης παγωτού είναι το μεγαλύτερο βήμα μέχρι στιγμής από τον διευθύνοντα σύμβουλο Hein Schumacher, ο οποίος προσχώρησε πέρυσι δεσμευόμενος να επιταχύνει την ανάπτυξη και να βελτιώσει τις αποδόσεις στους μετόχους.

«Πρόσθετες αποδόσεις»

Εκτός από τον διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού, η Unilever είπε ότι είχε εντοπίσει «πρόσθετες αποδόσεις» που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Περίπου 7.500 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος,. Η Unilever απασχολεί περίπου 128.000 άτομα.

Ο Ian Meakins, πρόεδρος της Unilever, δήλωσε ότι «η βελτίωση της απόδοσής μας και η όξυνση του χαρτοφυλακίου μας είναι το κλειδί για την παροχή των βελτιωμένων αποτελεσμάτων που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτύχει η Unilever».

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι, θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί το χαρτοφυλάκιό της στους υπόλοιπους τέσσερις επιχειρηματικούς ομίλους της «μέσω επωνυμιών με παγκόσμια εμβέλεια ή σημαντικές δυνατότητες κλιμάκωσης».

Οι μετοχές της Unilever σημείωσαν άνοδο 5% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ