Ανεβάζει τον πήχη για τον ΟΤΕ η Citi - Αυξάνει την τιμή-στόχο στα 23 ευρώ

Ανεβάζει τον πήχη για τον ΟΤΕ η Citi - Αυξάνει την τιμή-στόχο στα 23 ευρώ

Περιθώριο ανόδου πάνω από 70% στη μετοχή βλέπει ο αμερικανικός οίκος και παραμένει «αγοραστής»

Την εμπιστοσύνη της στη μετοχή του ΟΤΕ επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά η Citigroup, η οποία μετά τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός το 2023 ανεβάζει την τιμή στόχο στα 23, από 21, ευρώ προηγουμένως με σύσταση αγοράς.

Η μετοχή του ΟΤΕ έχει περιθώριο ανόδου πάνω από 70% και μαζί με το προσδοκώμενο μέρισμα η προσδοκώμενη απόδοση είναι της τάξεως του 75% από τα τρέχοντα επίπεδα σημειώνει σε report της η Citi.

Στο πιο θετικό σενάριο της Citi, η τιμή στόχος αυξάνεται στα 26 ευρώ ανά μετοχή και στο χειρότερο σενάριο της στα 15 ευρώ. Δηλαδή, η τιμή του OΤΕ αποτιμάται στο ΧΑ χαμηλότερα από το χειρότερο σενάριο της αμερικανικής τράπεζας και εξακολουθεί να εμφανίζει θετικό περιθώριο ανόδου μαζί με το μέρισμα της τάξεως του 16%.

H Citi εκτιμά ότι ο OΤΕ στην ενημέρωση των αναλυτών για φέτος έδειξε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση στην τιμολογιακή δυναμική της αγοράς, με τους δείκτες να παρουσιάζουν καλή βελτίωση. Η αύξηση του δείκτη πληρωμών σημαίνει ότι οι συνολικές αποδόσεις αναμένεται να αυξηθούν.

Οπως σημειώνει ο αναλυτής της Citi «Ο ΟΤΕ παρέδωσε μια σταθερή ενημέρωση η οποία έδειξε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση στην τιμολογιακή δυναμική της αγοράς, με τα οικονομικά μεγέθη και τους δείκτες KPIs να παρουσιάζουν καλή βελτίωση. Η επιτάχυνση των εσόδων, τόσο στη σταθερή, όσο και στην κινητή τηλεφωνία, είναι πιθανό να συνεχιστεί και το 2024. Οι επενδύσεις σε κεφάλαια αναμένεται επίσης να παραμείνουν υπό έλεγχο το 2024, οι οποίες θα πρέπει να είναι σταθερές ή με μικρή πτώση σε σχέση με το 2023. Ωστόσο, οι φόροι σε μετρητά αναμένεται να αυξηθούν, οδηγώντας σε χαμηλότερες συνολικές προσδοκίες για τις καθαρές ταμειακές ροές. Παρόλα αυτά, η αύξηση του δείκτη πληρωμών σημαίνει ότι οι συνολικές αποδόσεις αναμένεται να αυξηθούν. Σημειώνουμε ότι ο ΟΤΕ έχει ιστορικό τουλάχιστον επίτευξης και συνήθως υπέρβασης των στόχων, καθώς και τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών σε περίπτωση πώλησης της ρουμανικής δραστηριότητας. Οι ισχυρές οικονομικές προοπτικές/αύξηση των αποδόσεων των μετόχων θα πρέπει να υπεραντισταθμίσουν την απογοήτευση από την αύξηση της φορολογίας. Βλέποντας ανοδικό κίνδυνο για τις προβλέψεις, παραμένουμε με σύσταση αγοράς (buy), αναβαθμίζοντας την τιμή στόχο μας από €21 σε €23, χρησιμοποιώντας τώρα τις εκτιμήσεις για το 2024».

Τα βασικά σημεία είναι:

  • Capex στα 610-620 εκατ. ευρώ (2023 – 621 εκατ. ευρώ) και θα διαμορφωθούν στα 600 εκατ. ευρώ περίπου για το 2025.
  • Οι ελεύθερες ταμειακές ροές στα 470 εκατ. ευρώ (από 501 εκατ. το 2023) με υψηλότερους φόρους σε μετρητά (περίπου 50 εκατ. με βάση την καθοδήγηση).
  • Πληρωμές στους μετόχους στα 450 εκατ. ευρώ από 425 εκατ. ευρώ το 2023. Εκτός αυτού το μέρισμα αυξάνεται σε 0,71 ευρώ από 0,58 ευρώ το 2023. Η επαναγορά αρχίζει τη Δευτέρα 26/2.
  • Αναφορικά με την τηλεόραση, η κυβέρνηση θα ψηφίσει νόμο κατά της πειρατείας και αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης, ενώ δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για την ανανέωση των δικαιωμάτων του Champions League, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Όσον αφορά το θέμα των αποδόσεων των μετόχων, αυξάνουμε ελαφρώς τις εκτιμήσεις μας για να αντικατοπτρίσουμε τον υψηλότερο δείκτη πληρωμών, αλλά σημειώνουμε και πάλι τον κίνδυνο ανόδου, τόσο σε συνεχή βάση, όσο και ως εφάπαξ διανομές από τυχόν έσοδα από την πώληση και τα φορολογικά οφέλη σε μετρητά. Πιστεύουμε ότι ο ΟΤΕ προσφέρει σταθερή ανάπτυξη, ισχυρό ισολογισμό και προοπτικές εξαγορών και συγχωνεύσεων», καταλήγει ο αμερικανικός οίκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ