Reuters: Η Currys θα μειώσει το χρέος της με τα χρήματα από την εξαγορά της «Κωτσόβολος»

Reuters: Η Currys θα μειώσει το χρέος της με τα χρήματα από την εξαγορά της «Κωτσόβολος»

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι η διάθεση θα απλοποιήσει τη δομή του, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες αγορές του

Την είδηση της εξαγοράς της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ μεταδίδει το Reuters που κυρίως εστιάζει στη βρετανική εταιρεία λιανικής Currys στην οποία ανήκε η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Currys αποχωρεί από την Ελλάδα αφού συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα Κωτσόβολος στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έναντι εταιρικής αξίας 175 εκατ. λιρών (214 εκατ. δολαρίων).

Η Currys, της οποίας η μετοχή έχει υποχωρήσει 29% τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα, που αναμένεται να είναι περίπου 156 εκατομμύρια λίρες μετά από διάφορα κόστη, για να μειώσει το χρέος και να μειώσει το λογιστικό καθαρό έλλειμμα του συνταξιοδοτικού ταμείου.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι η διάθεση θα απλοποιήσει τη δομή του, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες αγορές του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι για την οικονομική χρήση 1.5.2022 – 29.4.2023, η Κωτσόβολος είχε κύκλο εργασιών 733 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με το 2022, το EBITDA διαμορφώθηκε σε 49 εκατ. ευρώ (στη βάση του IFRS 16) και ο τραπεζικός δανεισμός ήταν σχεδόν μηδενικός.

Τα παραπάνω αποτελέσματα που παράχθηκαν στο πλαίσιο του επιτυχημένου management της Κωτσόβολος δημιουργούν θετικές προσδοκίες για τα μεγέθη της επόμενης οικονομικής χρήσης.

Η Κωτσόβολος έχει συνολικά 95 καταστήματα, 92 στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο, συνολικής έκτασης 143.000 τ.μ., με συνολικό αριθμό εργαζομένων άνω των 1.500 ατόμων. Από αυτά, τα 27 είναι megastores, πάνω από 2.000 τ.μ..

Το kotsovolos.gr είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα online stores της αγοράς, μέσω του οποίου η Κωτσόβολος έχει την δυνατότητα πώλησης των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει στα φυσικά καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ