Τεχνητή νοημοσύνη και δορυφόροι στο περίπτερο της EAB στην 87η ΔΕΘ

Τεχνητή νοημοσύνη και δορυφόροι στο περίπτερο της EAB στην 87η ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη θα εκτεθεί, επίσης, το εμπρόσθιο τμήμα της ουραίας ατράκτου του αεροσκάφους F-16 Viper

Μία σειρά από σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα, τα οποία εκτείνονται από την κατασκευή και συντήρηση αεροσκαφών έως και τις δορυφορικές εφαρμογές θα παρουσιάσει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΒ, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, θα εκτεθεί ομοίωμα δορυφορικής πλατφόρμας (satellite bus) χαμηλής τροχιάς σε κλίμακα 1:5.

Επίσης, η «ΕΑΒίτα», ένα avatar τεχνητής νοημοσύνης, θα ενημερώνει τους επισκέπτες για την υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση που παρέχουν τα προγράμματα σπουδών του εκπαιδευτικού κέντρου της ΕΑΒ και γενικότερα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκτεθεί, επίσης, το εμπρόσθιο τμήμα της ουραίας ατράκτου του αεροσκάφους F-16 Viper, την αναβάθμιση του οποίου εκτελεί με απόλυτη επιτυχία η ΕΑΒ, και θα παρουσιαστεί ένα ομοίωμα του UAV του προγράμματος «Αρχύτας».

Το ενδιαφέρον θα προσελκύσει ακόμη το ραντάρ εντοπισμού μικρών drones «Τηλέμαχος», το οποίο διαθέτει εξαιρετική διακριτική ικανότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές επιτήρησης, εντοπισμού και αντιμετώπισης drones.

Παράλληλα, στους χώρους του περιπτέρου θα παρουσιαστεί και η «πράσινη μετάβαση» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, με άμεση στόχευση την εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, τον περιορισμό της ρύπανσης και, τέλος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο εκθεσιακός χώρος της ΕΑΒ θα βρίσκεται στο περίπτερο 13 (της τιμώμενης χώρας Βουλγαρίας), Stand 1. Εκπρόσωποι του επιστημονικού προσωπικού της Εταιρείας θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, προκειμένου να τους ενημερώνουν για θέματα που άπτονται της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Η ΕΑΒ, προστίθεται στην ανακοίνωση, με σχεδόν 2.000 άριστα καταρτισμένους εργαζόμενους, διευρύνει διαρκώς τους ορίζοντές της, στηρίζοντας την Πολεμική Αεροπορία και ενισχύοντας την ασφάλεια της χώρας.

Το 2022 τιμήθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO ως κορυφαία συμμετέχουσα εταιρεία στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ