Τριπλασιασμός κερδοφορίας στο β' τρίμηνο για τη Lufthansa - Τι αναμένει για τη συνέχεια

Τριπλασιασμός κερδοφορίας στο β' τρίμηνο για τη Lufthansa - Τι αναμένει για τη συνέχεια

Ο όμιλος ενημέρωσε επίσης ότι οι κρατήσεις για το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο είναι κατά μέσο όρο στο 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία

Ισχυρή ανάπτυξη παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Lufthansa, αποκομίζοντας οφέλη από τη σταθερά υψηλή ζήτηση για ταξίδια, που αναμένει ότι θα διατηρηθεί μέχρι τα τέλη του έτους, ειδικά για τις ακριβές θέσεις της.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία παρουσίασε στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου σχεδόν τριπλασιασμό της κερδοφορίας EBIDTA της, στα 1,09 δισ. ευρώ από τα μόλις 341 εκατ. στο ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ ξεπέρασε και τη μέση εκτίμηση της αγοράς για 1,04 δισ.

Παράλληλα τα καθαρά κέρδη του ομίλου, στον οποίο ανήκουν οι Austrian Airlines, SWISS και Eurowings, διαμορφώθηκαν σε 881 εκατ. ευρώ έναντι των 259 εκατ. πέρυσι.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα της Lufthansa ανήλθαν σε 9,39 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 16% από έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά οριακά χαμηλότερα τις πρόβλεψης της αγοράς για 9,4 δισ.

Ο όμιλος ενημέρωσε επίσης ότι οι κρατήσεις για το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο είναι κατά μέσο όρο στο 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία, κάτι που ώθησε τη Lufthansa να επεκτείνει τη χωρητικότητά της στο τρίτο τρίμηνο στο 88% του 2019.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι επανέφερε ακόμη δύο A380 σε προγραμματισμένα δρομολόγια φέτος, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερα μαζί με τα νέα Boeing 787 και Airbus A350 το επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ