Adidas: Ετοιμάζει νέα πώληση παπουτσιών Yeezy τον Αύγουστο

 Adidas: Ετοιμάζει νέα πώληση παπουτσιών Yeezy τον Αύγουστο

Η Adidas σταμάτησε να πουλά παπούτσια Yeezy και εγκατέλειψε τη συνεργασία της με τον σχεδιαστή της, τον ράπερ Ye

 

Η Adidas θα πουλήσει περισσότερο από το απόθεμά της σε προϊόντα Yeezy τον Αύγουστο, ανακοίνωσε την Παρασκευή, και επανέλαβε τη δέσμευσή της να δωρίσει μέρος των εσόδων σε ομάδες που καταπολεμούν τις διακρίσεις, χωρίς να αναφέρει πόσα θα έδινε.

Η Adidas σταμάτησε να πουλά παπούτσια Yeezy και εγκατέλειψε τη συνεργασία της με τον σχεδιαστή της, τον ράπερ Ye, στα τέλη του περασμένου έτους, αφού ο καλλιτέχνης, παλαιότερα γνωστός ως Kanye West, έκανε μια σειρά από αντισημιτικές ατάκες σε συνεντεύξεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά καθώς το μεγάλο απόθεμά της στο Yeezy επιβάρυνε την επιχείρηση, η Adidas άρχισε να πουλάει τα εξαιρετικά κερδοφόρα παπούτσια και πάλι στα τέλη Μαΐου και η διαρκής δημοτικότητά τους παρά την πτώση του Ye βοήθησε να περιοριστεί η προβλεπόμενη ζημιά της εταιρείας για το έτος.

«Όπως γνωστοποιήθηκε προηγουμένως, η Adidas θα δωρίσει ένα σημαντικό ποσό σε επιλεγμένους οργανισμούς που εργάζονται για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του μίσους, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού και του αντισημιτισμού», ανέφερε η Adidas σε δήλωση.

Η Adidas πρόσθεσε το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού (FCAS) στη λίστα των φιλανθρωπικών οργανώσεων στις οποίες υποσχέθηκε να υποστηρίξει, έχοντας ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνει δωρεά στο Anti-Defamation League (ADL) και στο Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change.

Μερικά παπούτσια Yeezy που πωλούνται απευθείας από την Adidas στη Βόρεια Αμερική θα συνοδεύονται από μια τετράγωνη μπλε καρφίτσα, το σύμβολο της καμπάνιας Stand Up To Jewish Hate που διοργανώνει η FCAS.

Ενώ οι αντισημιτικές ατάκες στοίχισαν στον Ye τον πράκτορα ταλέντων και τις συνεργασίες του με τη Gap και την Balenciaga καθώς και με την Adidas, τα παπούτσια Yeezy παραμένουν σε ζήτηση και πωλούνται σε υψηλές τιμές σε ιστότοπους μεταπώλησης.


Η Adidas είπε ότι η πώληση του Αυγούστου θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο δημοφιλή σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των Yeezy Boost 350 V2, 500 και 700, καθώς και των Yeezy Slide και Foam Runner.

Η Adidas έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια ευρώ από το απόθεμα της στο Yeezy μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank, οι οποίοι είπαν ότι ο κίνδυνος διαγραφής του αποθέματος είναι πλέον «μακρινός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ