Mytilineos: Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα – Έρχονται αναβαθμίσεις

Mytilineos: Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα – Έρχονται αναβαθμίσεις

Θετικά σχολιάζονται από την αγορά τα υψηλότερα του consensus των αναλυτών αποτελέσματα

Ισχυρά και υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς χαρακτηρίζουν οι αναλυτές ξένων επενδυτικών οίκων και εγχώριων χρηματιστηριακών εταιρειών τα αποτελέσματα της Mytilineos.

Ειδικότερα, θετικά σχολιάζονται από την αγορά τα υψηλότερα του consensus των αναλυτών αποτελέσματα, σε συνδυασμό με το μήνυμα του προέδρου της εταιρείας στο χτεσινό call ότι η επίτευξη κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA ακόμα και άνω του 1 δισ. ευρώ για το 2023 μοιάζει πλέον πιο πιθανή. Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές βλέπουν ακόμα μεγαλύτερο upside στην κερδοφορία της εταιρείας, με τις Alpha Finance και Optima να ενημερώσουν την αγορά ότι σύντομα θα επιστρέψουν με νέο report και υψηλότερες αποτιμήσεις.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Morgan Stanley, η Mytilineos πιστεύει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να επιτύχει αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας, με δεδομένες τις οικονομικές επιδόσεις και το επιχειρηματικό προφίλ της. Άλλωστε, το spread της εταιρείας συνάδει ήδη με το investment grade. Η θετική τροχιά της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους επιδρά θετικά και ανοίγει το μονοπάτι για την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Mytilineos, με τον οίκο να σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε οφέλη σε χρηματοοικονομικό και εμπορικό επίπεδο.

Η Eurobank Equities χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου εντυπωσιακά, κάνοντας αναφορά στην προοπτική επέκτασης του ομίλου στο γάλλιο και το ενδεχόμενο μιας νέα συμφωνίας εξαγοράς στα μέταλλα.

Η EUROXX αναφέρεται στα ισχυρά αποτελέσματα, κάτι το οποίο αποδίδει στο επιτυχημένο rotation των στοιχείων ενεργητικού και στο trading LNG.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι οι επιδόσεις της Mytilineos κατά το πρώτο εξάμηνο αποδεικνύουν ότι το ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο της μπορεί να προσαρμοστεί στις όποιες συνθήκες στην αγορά για να διατηρήσει τις επιδόσεις του, με προοπτικές ανάπτυξης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προοπτικές αυτές θα ξεδιπλωθούν το β΄ εξάμηνο, ενώ σημειώνουν ότι το «next big thing» για την εταιρεία θα είναι η ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα των παραχωρήσεων/κατασκευών. Η Alpha Finance σκοπεύει να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την εταιρεία, μιλώντας για σημαντικά περιθώρια θετικών εκπλήξεων, καθώς προβλέπει ότι η εταιρεία θα σπάσει το φράγμα του 1 δισ. ευρώ.

Η Optima θέτει την τιμή-στόχο υπό αναθεώρηση, καθώς βλέπει επιτάχυνση της κερδοφορίας στο υπόλοιπο του έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για την επίτευξη ή ακόμα και την υπέρβαση του φιλόδοξου στόχου για EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ φέτος. Οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση αγοράς τους.

Η Πειραιώς σκοπεύει επίσης να προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη αλλά και της τιμής-στόχου. Στο πλαίσιο αυτό, δίνει σύσταση Outperform για τη μετοχή.

Η Wood τονίζει ότι η αγορά δεν έχει εκτιμήσει ακόμα την δύναμη των αποτελεσμάτων της Mytilineos και προσθέτει ότι δεν θα της έκανε εντύπωση εάν τα μεγέθη της συνέχιζαν να αυξάνονται από το 2024 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ