ΕΕ: H εξαγορά της ETraveli θα ενισχύσει την Booking Holdings

 ΕΕ: H εξαγορά της ETraveli θα ενισχύσει την Booking Holdings

Θα ενισχύσει τη θέση της αμερικανικής εταιρείας στην αγορά των online ταξιδιωτικών γραφείων ξενοδοχείων και να αυξήσει το κόστος

 

 

Οι ρυθμιστικές αρχές αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η σχεδιαζόμενη εξαγορά της ETraveli με έδρα τη Σουηδία από την Booking Holdings ενδέχεται να ενισχύσει τη θέση της αμερικανικής εταιρείας στην αγορά των online ταξιδιωτικών γραφείων ξενοδοχείων και να αυξήσει το κόστος για τα ξενοδοχεία.

«Ο ανταγωνισμός είναι ήδη περιορισμένος στην αγορά των ξενοδοχείων OTA (διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία) και η Booking φαίνεται να είναι απεριόριστη από ανταγωνιστικές OTA, ξενοδοχεία και τελικούς πελάτες», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση.
Η εποπτική αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ είπε ότι η συμφωνία μπορεί να αυξήσει τη διαπραγματευτική θέση της Booking Holdings προς τα ξενοδοχεία και να εκτρέψει τη ζήτηση από φθηνότερα εναλλακτικά κανάλια πωλήσεων και τελικά να αυξήσει το κόστος για ξενοδοχεία και πελάτες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει για τη συμφωνία έως τις 30 Αυγούστου.

Η Booking ανακοίνωσε την προτεινόμενη εξαγορά της εταιρείας private equity CVC Capital Partners που ανήκει στην Etraveli τον Νοέμβριο του 2021.

Η Etraveli είναι ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων Gotogate και Mytrip και επίσης διαχειρίζεται την εταιρεία ενσωμάτωσης αεροπορικών εταιρειών TripStack.

Η Booking Holdings διαχειρίζεται επωνυμίες όπως η Booking.com, η Rentalcars, η Priceline και η Agoda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ