ΕΕ: Έφοδοι σε εταιρείες συνθετικού χλοοτάπητα λόγω ανησυχιών για καρτέλ

 ΕΕ: Έφοδοι σε εταιρείες συνθετικού χλοοτάπητα λόγω ανησυχιών για καρτέλ


Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους

 

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έκανε έφοδο σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του συνθετικού χλοοτάπητα σε πολλές χώρες της ΕΕ, λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να συμμετέχουν σε ένα καρτέλ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν κατονόμασε τις εταιρείες ούτε τις χώρες.

«Η Επιτροπή έχει ανησυχίες ότι οι εταιρείες που ελέγχθηκαν μπορεί να έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, ο Michael Vogel, Διευθύνων Σύμβουλος της ολλανδικής TenCate Grass, δήλωσε ότι η εταιρεία δέχτηκε μια απροσδόκητη επίσκεψη από επιθεωρητές της ΕΕ, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με την έρευνα.
Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι τεχνητό γρασίδι που χρησιμοποιείται για διαφορετικές εφαρμογές που αναπαράγει την εμφάνιση και τη λειτουργία του φυσικού χλοοτάπητα. Η ΕΕ πρόσθεσε ότι η τρέχουσα έρευνα αφορούσε συνθετικό χλοοτάπητα για αθλητική χρήση.
Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ